Blog van onze bestuurder Ria Knotters

Blog december 2023

Aanpassen

Door mijn loopbaan als leidinggevende, manager en nu als bestuurder van de Westerkim weet ik als geen ander dat er continu veranderingen op ons afkomen. Ook privé ben ik, zoals wij allemaal, gedurende mijn leven voor veranderingen komen te staan. Dat vraagt aanpassingsvermogen. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer, maar met hulp van mijn gezin, familie en vrienden, is mij dit vaak goed gelukt. Ik realiseer me dat mijn veranderingen altijd te overzien waren of zelf gekozen. Als je door ziekte of misschien wel door oorlog getroffen wordt, is het moeilijker om te veranderen en vraagt dat meer aanpassingsvermogen. Soms zoveel dat het bijna niet te dragen is.

Er komen ook maatschappelijke veranderingen op ons af en daarmee ook veranderingen in de ouderenzorg. Die veranderingen hebben impact op hoe wij werken, bijvoorbeeld tijdens de dagdagelijkse werkzaamheden. Dat wat je al jaren deed en voor gewaardeerd werd, moet ‘opeens’ anders.

Bij veranderingen op het werk heb ik altijd goede teams om me heen gehad. Dat geldt ook voor mijn huidige baan in de Westerkim. Ik zie hoe goed teams samenwerken. En met een goed team ben je in staat elke verandering het hoofd te bieden. En in de huidige, snel veranderende wereld hebben we geen andere keuze dan ons voortdurend aan te passen, of we dat nu willen of niet. Positief denken is daarbij een van de belangrijkste en krachtigste middelen om verandering tot stand te brengen.

Ik wens ons dan ook veel positiviteit in alles wat er op ons afkomt!

Ria Knotters

 

Blog augustus 2023

Blog juni 2023

Blog april 2023