Werken bij

Vrijwilligerswerk in de Westerkim

Als vrijwilliger ondersteun jij onze bewoners en de bezoekers van onze dagcentra om zoveel mogelijk de regie over hun leven te houden. Je doet dat op de manier die past bij jouw leven en interesses.

Wij beloven dat wij elkaar horen, zien en kennen. Dat we oog en oor hebben voor elkaars levensverhaal. Als bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers gaan wij met elkaar om zoals wij met onze familie omgaan. Elke dag opnieuw zeggen we tegen elkaar: welkom in deze familie, welkom thuis in de Westerkim.

Vrijwilligerswerk

Vrijwillige chauffeurs

Wil jij graag wat kunnen betekenen voor een ander? Vind je het leuk om onze cliënten en bewoners te rijden van A naar B? Te vervoeren naar de dagbesteding of heerlijk een blokje rond om de bewoners te laten genieten van onze prachtige omgeving, meld je dan aan als vrijwillige chauffeur bij Westerkim.

Tuinvrijwilligers

Ben jij een creatieve tuinvrijwilliger die niet bang is om zijn/haar handen vies te maken?

Creatieve vrijwilliger

Ben jij die creatieveling die onze bewoners wil begeleiden en verblijden met bijzondere knutselwerkjes of liever gezegd mooie kunstwerkjes? Kom dan als vrijwilliger naar de Westerkim.

Avondportier

Maak je eenvoudig contact en vind je het fijn met ouderen te spreken? Kom dan als vrijwilliger naar de Westerkim.

Veel gestelde vragen over vrijwilligerswerk

De werktijden zijn afhankelijk van de activiteit waar je aan deelneemt en van je eigen mogelijkheden. Je stemt dit in overleg met de vrijwilligerscoördinator, de bewoners en medewerkers af.
Voor het vrijwilligerswerk ontvang je geen vergoeding. Wel betalen wij de kosten die je maakt voor de activiteiten. Ook ontvang je net als de medewerkers een eindejaarsattentie.
De Westerkim heeft voor de vrijwilligers een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
Wij organiseren regelmatig trainingen voor vrijwilligers. Bijvoorbeeld over het omgaan met mensen met dementie. Je kunt hier gratis aan deelnemen en zo je kennis bijspijkeren.
Als vrijwilligers kom je elkaar tegen in de Westerkim. Twee keer per jaar organiseren wij een bijeenkomst voor vrijwilligers om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Met de vrijwilligerscoördinator heb je regelmatig overleg om de wederzijdse verwachtingen op elkaar af te stemmen.
Bij ziekte of afwezigheid regel je in principe zelf vervanging. Is dit niet mogelijk, dan geef je dit door aan de receptie van de Westerkim.
Je ontvangt wekelijks de digitale nieuwsbrief voor medewerkers en vrijwilligers. Daarnaast is er een groepsmail voor alle vrijwilligersinformatie.
Je ontvangt een vrijwilligersbadge met je naam en draagt deze zichtbaar op je kleding. Ook maken we een foto van je die je tijdens de activiteit op het bord kunt hangen.

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Uitje met de mannen van de Houtbewerking naar het Fochteloërveen, 12 mei 2022

Meer weten over vrijwilligerswerk?

Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Saïdja Jonkers via het algemene telefoonnummer. Je kunt ook contact opnemen via het mailadres vrijwilligerscoordinatie@westerkim.nl).

 

Suzanne Groote

vrijwilligerscoördinator

Suzanne Groote

vrijwilligerscoördinator