Werken bij

Vrijwilligerswerk
in de Westerkim

Als vrijwilliger ondersteun jij onze bewoners en de bezoekers van onze dagcentra om zoveel mogelijk de regie over hun leven te houden. Je doet dat op de manier die past bij jouw leven en interesses.

Vrijwilligerswerk

Onze belofte welkom thuis

Wij beloven dat wij elkaar horen, zien en kennen. Dat we oog en oor hebben voor elkaars levensverhaal. Als bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers gaan wij met elkaar om zoals wij met onze familie omgaan. Elke dag opnieuw zeggen we tegen elkaar: welkom in deze familie, welkom thuis in de Westerkim.

MBO Verpleegkundige BIG geregistreerd open sollicitatie

Ben jij als MBO-verpleegkundige met BIG-registratie op zoek naar een nieuwe uitdaging?

lid Cliëntenraad

Door het verstrijken van de zittingstermijn zijn er op dit moment 2 vacatures. Iets voor jou?

HBO Wijkverpleegkundige

Diverse functies binnen het Mobiliteitsbureau open sollicitatie

Verzorgende IG open sollicitatie

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging als verzorgende IG? Kom dan naar woonzorgcentrum de Westerkim in Hoogeveen.

Veel gestelde vragen over vrijwilligerswerk

De werktijden zijn afhankelijk van de activiteit waar je aan deelneemt en van je eigen mogelijkheden. Je stemt dit in overleg met de vrijwilligerscoördinator, de bewoners en medewerkers af.
Voor het vrijwilligerswerk ontvang je geen vergoeding. Wel betalen wij de kosten die je maakt voor de activiteiten. Ook ontvang je net als de medewerkers een eindejaarsattentie.
De Westerkim heeft voor de vrijwilligers een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
Wij organiseren regelmatig trainingen voor vrijwilligers. Bijvoorbeeld over het omgaan met mensen met dementie. Je kunt hier gratis aan deelnemen en zo je kennis bijspijkeren.
Als vrijwilligers kom je elkaar tegen in de Westerkim. Twee keer per jaar organiseren wij een bijeenkomst voor vrijwilligers om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Met de vrijwilligerscoördinator heb je regelmatig overleg om de wederzijdse verwachtingen op elkaar af te stemmen.
Bij ziekte of afwezigheid regel je in principe zelf vervanging. Is dit niet mogelijk, dan geef je dit door aan de receptie van de Westerkim.
Je ontvangt wekelijks de digitale nieuwsbrief voor medewerkers en vrijwilligers. Daarnaast is er een groepsmail voor alle vrijwilligersinformatie.
Je ontvangt een vrijwilligersbadge met je naam en draagt deze zichtbaar op je kleding. Ook maken we een foto van je die je tijdens de activiteit op het bord kunt hangen.

Meer weten over vrijwilligerswerk?

Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Tineke Bos voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tineke Bos

vrijwilligerscoördinator

Tineke Bos

vrijwilligerscoördinator