Werken bij

Werken en leren
in de Westerkim

Ben jij student, zij-instromer of herintreder en wil je werken en leren combineren? Dan ben je bij de Westerkim aan het juiste adres.

Werken en leren

De Westerkim is erkend leerbedrijf

Wij willen onze bewoners nu en in de toekomst liefdevolle zorg bieden van goed opgeleide professionals. Daarom investeren wij in het opleiden van studenten voor welzijn- en zorgopleidingen. De Westerkim is als erkend leerbedrijf aangesloten bij SBB. Wij begeleiden studenten van het mbo en het hbo.

September 2021

Wij hebben veel aanvragen gehad voor BBL en BOL trajecten en voor stageplaatsen.  Op dit moment zijn alle beschikbare plaatsen ingevuld.

 

Je mogelijkheden bij de Westerkim

Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

Bij de Westerkim kun je regelmatig starten met een BBL-traject voor niveau 2, 3 en 4. Hierbij krijg je een arbeidscontract bij de Westerkim voor de duur van je studie en volg je gemiddeld een dag per week je opleiding.

Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)

Volg jij een mbo opleiding voor zorg en welzijn? Dan kun je voor je stageplek terecht bij de Westerkim.

Hoger Beroeps Onderwijs (HBO)

Volg jij een hbo studie voor zorg en welzijn? Wij werken samen met verschillende hogescholen.

Leerafdeling

Op een leerafdeling bieden mbo en hbo studenten zorg onder begeleiding van de vaste medewerkers. Zo leer je het hele proces kennen en regisseren. Studenten van de leerafdeling ontvangen binnen de Westerkim scholing van zowel interne als externe opleiders.

Maatschappelijke- en snuffelstages

Wil jij tijdens je maatschappelijke- of snuffelstage kennismaken met zorg en welzijn? Dan kun je bij de Westerkim terecht.

Meeloopdagen

Weet jij nog niet of het werken in de zorg bij je past?  Loop dan eens een dagje mee. Zo ontdek je wat het werken in de zorg betekent. Mail onze praktijkexperts om een afspraak te maken.

Oriëntatiebaan

Wil jij echt ervaren hoe het is om in de zorg te werken? Met een oriëntatiebaan kun je gedurende drie maanden onderzoeken of het werken in de ouderenzorg bij je past. Het is een betaalde baan met de mogelijkheid om daarna door te stromen in een BBL-traject.

Update oktober 2020:  In verband met COVID-19 nemen wij op dit moment geen nieuwe kandidaten aan voor een oriëntatiebaan. Zodra we hier weer ruimte voor hebben, maken we er melding van op deze pagina. Vanaf dat moment kun je ons weer benaderen voor een oriëntatiebaan.

Meer weten over werken en leren?

Bel of app onze praktijkexperts Angela Kroon en Christine Wildvank voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0625117645 of stuur een mail.

Christine Wildvank

praktijkexpert

Christine Wildvank

praktijkexpert

Verhalen

Het verhaal van Naomi Jacobs

Veel mensen dromen van een switch in hun carrière. Dat het mogelijk is om de overstap te maken naar het werken in de zorg, bewijst het verhaal van Naomi Jacobs.

Bekijk het volledige verhaal