Nieuwbouw

De Westerkim heeft een nieuw thuis

Nieuwbouw

Kleinschalig en huiselijk

Ons mooie nieuwe pand is op 10 juni 2022 opgeleverd. We hebben nu 10 kleinschalige woningen met elk 9 appartementen en een gezamenlijke huiskamer. Op de Brink, in het centrale hart, kunt u terecht voor een kopje koffie of een ontmoeting. Er is daar bovendien een restaurant, een winkeltje, bibliotheek en kapsalon. De appartementen van de Westerheem zijn eraan verbonden met korte looplijnen.

De komende tijd wordt gewerkt aan de verdere inrichting van het terrein, zoals de tuin en de parkeerplaatsen. De officiële opening is in mei 2023.  De hoofdingang bevindt zich tijdelijk aan de Jozef Israëlsstraat. Medewerkers en bezoek kunnen nu hun auto parkeren op het tijdelijke parkeerterrein aan de overkant van de Griendtsveenweg.

TV, internet en telefoon 

Tv, internet en telefoon in de nieuwbouw zijn onderwerpen, waarover we veel vragen krijgen. Daarom hebben we de brief en flyer hierover op de website geplaatst. U kunt ze hieronder downloaden.

Flyer wijzigingen internet, radio, telefonie en televisie

Loop hier virtueel door een appartement in de nieuwbouw

Oplevering van fase 2 van de nieuwbouw, 10 juni 2022

Energieneutraal en gasloos

Vanuit onze Christelijke identiteit vinden wij het belangrijk om te bouwen met respect voor de aarde en haar energiebronnen. Concreet betekent dit dat wij ons energieverbruik beperken door verregaande isolatie, dat we duurzame energie opwekken met meer dan zevenhonderd zonnepanelen en dat we efficiënt omgaan met energieverbruik door het toepassen van een hoge luchtdichtheid, led-verlichting en lucht/water warmtepompen. Hiermee zijn wij één van de eerste energieneutrale en gasloze zorgorganisaties van Nederland.

Veelgestelde vragen over de nieuwbouw

Ons huidige woonzorgcentrum is na ruim 50 jaar verouderd en sluit onvoldoende aan bij onze visie op kleinschalig wonen en leven als gezin. Daarvoor is een meer huiselijke omgeving nodig met huizen met schuine daken, een eigen keuken en een directe verbinding met buiten.
Er komen tweekamerappartementen voor bewoners met lichamelijke beperkingen. Bewoners met een vorm van dementie wonen samen in een kleinschalige omgeving. Zij verblijven grotendeels in de ruime huiskamer. Daarnaast hebben zij hun eigen eenkamerappartement. Alle appartementen hebben eigen sanitair.
De appartementen zijn bedoeld voor ouderen die langdurige zorg nodig hebben vanwege lichamelijke beperkingen of een vorm van dementie. Ook komen er 9 appartementen voor kortdurend verblijf (eerstelijnsverblijf).
Aan de overzijde van ons woonzorgcentrum aan de Griendtsveenweg is een grote tijdelijke parkeerplaats. Mensen die moeilijk ter been zijn, kunnen ook parkeren naast het pand Griendtsveenweg 10. Dat is dicht bij de hoofdingang.
Wij overleggen regelmatig met de Buurt Advies Commissie over de nieuwbouwplannen en de consequenties hiervan voor de omwonenden. Periodiek zijn er informatiebijeenkomsten voor de buurt. Ook ontvangen de omwonenden regelmatig een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de nieuwbouw? Stuur ons een mail,  volg op ons Instagram of Facebook of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor buurtbewoners.

Contact