Nieuwbouw

De Westerkim bouwt een nieuw thuis

Nieuwbouw

Kleinschalig en huiselijk

Wij bouwen in totaal 10 kleinschalige woningen met elk 9 appartementen en een gezamenlijke huiskamer. In het tweede kwartaal van 2021 zijn de eerste 6 woningen opgeleverd met ruimte voor 54 bewoners. Ook het centrale hart van het gebouw is in het voorjaar van 2021 in gebruik genomen en bestaat uit ontmoetingsruimten zoals huiskamers voor dagbesteding, een restaurant, een multifunctionele ruimte, een klein winkeltje en een kapsalon. De appartementen van de Westerheem zijn verbonden met korte looplijnen naar het centrale hart van het gebouw.

In juni 2022 (fase 2) verhuizen de andere bewoners naar de nieuwbouw.

Informatieboekje verhuizing fase 2

 

TV, internet en telefoon 

Tv, internet en telefoon in de nieuwbouw zijn onderwerpen, waarover we veel vragen krijgen. Daarom hebben we de brief en flyer hierover op de website geplaatst. U kunt ze hieronder downloaden.

Tijdlijn
Brief wijziging pakket TV internet en telefoon
Flyer wijzigingen internet, radio, telefonie en televisie
Wijzigingsformulier TV internet

 

 

Loop hier virtueel door een appartement in de nieuwbouw

Energieneutraal en gasloos

Vanuit onze Christelijke identiteit vinden wij het belangrijk om te bouwen met respect voor de aarde en haar energiebronnen. Concreet betekent dit dat wij ons energieverbruik beperken door verregaande isolatie, dat we duurzame energie opwekken met meer dan zevenhonderd zonnepanelen en dat we efficiënt omgaan met energieverbruik door het toepassen van een hoge luchtdichtheid, ledverlichting en lucht/water warmtepompen. Hiermee zijn wij één van de eerste energieneutrale en gasloze zorgorganisaties van Nederland.

 

Planning

De bouw vindt gefaseerd plaats zodat de bewoners van de Westerkim zo weinig mogelijk hinder ondervinden en slechts één keer hoeven verhuizen.  De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2022 de 2e en laatste fase wordt opgeleverd. Dit zijn 4 kleinschalige woningen met elk 9 appartementen en een gezamenlijke huiskamer.

 

Meer informatie over wonen in de Westerkim
2021 2020 2022 Fase 1 gereed Fase 2 gereed

Deelnemende partijen

Het ontwerp voor de nieuwe Westerkim is gemaakt door architectenbureau Sacon uit Zwolle. Technion adviseurs uit Heerenveen tekende voor het technisch ontwerp. Aannemersbedrijf Paas B.V. uit Nieuw Buinen en installatiebedrijf Pranger-Rosier uit Dokkum realiseren de nieuwbouw. De nieuwbouw vindt plaats in goed overleg met Domesta, de verhuurder van de appartementen in de Westerheem.

De domotica wordt geleverd en geïnstalleerd door Ascom uit Utrecht. ICS adviseurs uit Zwolle is als huisvestingsadviseur en projectmanager de linking pin tussen de Westerkim en de deelnemende partijen. Vanwege het duurzame karakter van de nieuwbouw verstrekt de Triodos Bank de hypothecaire lening.

Veelgestelde vragen over de nieuwbouw

Ons huidige woonzorgcentrum is na ruim 50 jaar verouderd en sluit onvoldoende aan bij onze visie op kleinschalig wonen en leven als gezin. Daarvoor is een meer huiselijke omgeving nodig met huizen met schuine daken, een eigen keuken en een directe verbinding met buiten.
Er komen tweekamerappartementen voor bewoners met lichamelijke beperkingen. Bewoners met een vorm van dementie wonen samen in een kleinschalige omgeving. Zij verblijven grotendeels in de ruime huiskamer. Daarnaast hebben zij hun eigen eenkamerappartement. Alle appartementen hebben eigen sanitair.
De appartementen zijn bedoeld voor ouderen die langdurige zorg nodig hebben vanwege lichamelijke beperkingen of een vorm van dementie. Ook komen er 9 appartementen voor kortdurend verblijf (eerstelijnsverblijf).
Aan de overzijde van ons woonzorgcentrum aan de Griendtsveenweg is een grote tijdelijke parkeerplaats. Mensen die moeilijk ter been zijn, kunnen ook parkeren naast het pand Griendtsveenweg 10. Dat is dicht bij de hoofdingang.
Wij overleggen regelmatig met de Buurt Advies Commissie over de nieuwbouwplannen en de consequenties hiervan voor de omwonenden. Periodiek zijn er informatiebijeenkomsten voor de buurt. Ook ontvangen de omwonenden regelmatig een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de nieuwbouw? Stuur ons een mail,  volg op ons Instagram of Facebook of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor buurtbewoners.

Contact