Het verhaal van mevrouw Thalen

Verhalen

“Ik geniet van mijn uitzicht op de Griendtsveenweg”

Verhalen

“Ik geniet van mijn uitzicht op de Griendtsveenweg”

Het verhaal van mevrouw Thalen

In haar mooie lichte appartement zit mevrouw Clary Thalen. Ze heeft gisteren haar 93e verjaardag gevierd. “Zo fijn dat er zoveel familie in mijn appartement kan komen om mijn verjaardag te vieren.”  Ze geniet van het uitzicht op de Griendtsveenweg. Er is altijd wat te zien. “Ik heb geen moment spijt dat ik hier ben komen wonen 1 jaar en 4 maanden terug. De buren mis ik nog wel. We hebben 43 jaar naast elkaar gewoond en dronken samen koffie. Gelukkig heb ik nog contact met de buren. Met mijn oude buurvrouw Mia bel ik iedere avond om de dag door te nemen.”

“Helaas was het niet meer verantwoord dat ik alleen thuis woonde. Ik was soms te kortademig. Mijn kinderen vonden het verstandig dat ik hier kwam wonen. Dat begreep ik.

Mijn man en ik hebben elkaar ontmoet op de Hoofdstraat in Hoogeveen. Op woensdagavond kwamen jongens en meisjes naar de Hoofdstraat om elkaar te ontmoeten. Daar ontmoette ik ook Roel, mijn man. Ik was toen 16 en Roel 17 jaar. In 1955 zijn wij getrouwd. Voordat we kinderen kregen werkte ik in een kledingwinkel als verkoopster. Met klanten omgaan vond ik mooi. Toen de kinderen kwamen heb ik voor ze gezorgd en ben ik gestopt met werken. De laatste 20 jaar voor mijn pensioen heb ik bij bakker ‘De Gulden Smaeck’ gewerkt. Nog steeds ga ik met een collega om. Mijn man is 18 jaar terug overleden. Het gemis blijft altijd maar het wordt iets makkelijker om ermee om te gaan.

Over familie, hobby’s en sport

Trots ben ik op mijn familie. Samen hebben we 2 kinderen gekregen, onze dochter is 65 jaar en onze zoon is 60 jaar. We hebben 5 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Het zevende kleinkind is opkomst. Ze wonen bijna allemaal in Hoogeveen en ik zie iedereen gelukkig regelmatig.

Vrijdag 28 april jl. is een kleinkind getrouwd. Daar ben ik de hele dag bij geweest. Wat een feest! Heb hier enorm van genoten. Wandelen en puzzelen zijn mijn hobby’s. Tv kijken en lezen doe ik ook graag. Eigenlijk verveel ik me  nooit. Ik kan mezelf heel goed vermaken. Soms doe ik met de activiteiten sjoelen en sporten van de Westerkim mee. Het sporten lukt helaas niet altijd in verband met mijn kortademigheid.

Vroeger turnde ik altijd bij sportvereniging Olympia. Later was er in onze wijk Krakeel een straatvolleybaltoernooi, waar onze straat ook altijd aan meedeed. Straatvolleybal was altijd erg gezellig met de straat. We hebben 43 jaar aan de Satellietenlaan gewoond. Vroeger gingen we altijd naar de Oosterkerk. Nu luister ik naar de kerktelevisie. De Geestelijk Verzorger, Klaas van Hoek, is bij me geweest. Het is fijn om met elkaar te praten.

Op de vraag of er nog iets is wat mevrouw Thalen wil vertellen antwoord ze: “nee, we sluiten af met een lekker kopje thee.” Dat hebben we gedaan, zelfs met een heerlijk taartje erbij!

“Eigenlijk verveel ik me  nooit. Ik kan mezelf heel goed vermaken.”