Openingsweek groot succes - de Westerkim

Openingsweek groot succes

De openingsweek van de Westerkim in de week van 7 t/m 13 mei 2023 is een groot succes geworden. Talloze belangstellenden hebben een kijkje genomen in de nieuwe Westerkim. Hoogtepunt van de week was de openingshandeling op vrijdag 12 mei door burgemeester Loohuis en een cliënt.

Start met twee kerkdiensten en weekopening
De week startte met twee kerkdiensten op zondag 7 mei. ’s Ochtends voor de Westerheem, ’s middags voor de Westerkim. Beide keren zat de zaal helemaal vol. Maandag 8 mei was de weekopening, waarvoor er drie zalen nodig waren. Onder het genot van koffie met gebak konden foto’s bekeken worden van de oude Westerkim.

Drukke Open Dagen

Op dinsdag 9 mei en woensdag 10 mei waren er Open Dagen. Op dinsdag kwamen er familieleden van cliënten langs. Op woensdag 10 mei was er een Open Dag voor iedereen. Op die dag hebben ca 750 mensen een kijkje genomen. Men werd verwelkomd met  draaiorgelmuziek. “Wat een prachtige ingang, wat een mooi gebouw’ waren veelvoorkomende opmerkingen.

Symposium over zorgtechnologie

Donderdag 11 mei was er een symposium over zorgtechnologie voor genodigden. Duidelijk werd dat meer gebruik gemaakt moet worden van de techniek, alleen al omdat er in de toekomst minder zorgpersoneel zal zijn. Diverse moderne apparatuur kon bekeken en uitgeprobeerd worden, zoals een VR-bril en knuffeldieren die als echt gebruikt kunnen worden voor mensen met dementie.

Openingshandeling

Op vrijdag 12 mei was er een rondetafelgesprek over veranderkracht. Hierbij zaten de burgemeester, bestuurder Ria Knotters, cliënt meneer Blokzijl en verpleegkundige Linda Jonkman aan tafel. De uitdagingen van de toekomst verlangen veranderingen van iedereen. Maar wat is daarvoor nodig? Hoe ga je ermee om? De 50 genodigden waren vol lof over de aanpak en het gesprek onder leiding van Suzanne Verheijden van buro Strakz. Met de trommelslager en de heer Blokzijl voorop ging het gezelschap vervolgens naar buiten voor de openingshandeling. Daar stonden vele cliënten en medewerkers te wachten. Oud-bestuurder Febo Emmelkamp sprak over het bouwproces en daarna volgde de openingshandeling. Samen met een cliënt van de afdeling Spaarbankbos knipte de burgemeester het lint door. Binnen werd gezamenlijk getoost op de nieuwe Westerkim.

Appartementen beschikbaar

Zowel bij de Westerkim als Westerheem zijn nog appartementen vrij. Bij interesse in een plaats in het nieuwe woonzorgcentrum kan vrijblijvend contact worden opgenomen met de zorgadviseurs. Zij zijn bereikbaar via het algemene nummer 0528 – 26 40 38.

Er worden cookies gebruikt voor deze content.

Voorkeuren