Ingrediënten:
250 gr roomboter (Kerrygold)
1 grote appel
120 gr suiker
120 gr donkerbruine basterdsuiker
3 eieren
330 gr cakemeel
2 eetlepels geschaafde amandelen
1 pakje vanillesuiker (Dr. Oetker)
3 theelepels koek en speculaaskruiden
Bereidingswijze:
Bereiding
- Verwarm de oven op 170 graden. Gebruik 10 gr van de boter om de cakevorm in te vetten. Mix met een mixer de andere 240 gr boter met de gewone suiker, de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een romig mengsel.
- Voeg een voor een de eieren toe tot ze zijn opgenomen. Meng het cakemeel met de koek en speculaaskruiden. Zeef dit bij het romige beslag en mix nog een minuutje door elkaar. Schil de appel en snijd in stukjes. Verdeel de helft van het beslag in de ingevette cakevorm en verdeel de stukjes appel er over.
- Schep de rest van het beslag er bovenop en bestrooi met de amandel. Zet de cake ongeveer 55 min in de oven. Als hij te donker wordt kun je de cake afdekken met aluminiumfolie. Controleer altijd met een satéprikker of hij gaar is van binnen.
Bron:Speculaascake met appel – Heerlijk zelf maken – LeukeRecepten