Pompoensoep
Ingrediënten:
– pompoen
– rode peper
– knoflook
– ui
– olie
– 2 theelepels kerriepoeder
– 800 ml (groente)bouillon
– crème fraise
Stap 1: Als je pompoensoep wilt maken, moet je veel snijden. Gebruik een grote snijplank met een vochtig doekje eronder tegen het schuiven. Zorg ook dat je een goed koksmes gebruikt om de groente voor de pompoensoep te snijden. Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaadlijsten met een lepel en schil hem met een aardappelmesje. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Snijd het steeltje van de peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd ook de knoflook fijn en de ui in parten.
Stap 2: Verhit de olie in een ruime pan met een dikke bodem. Fruit de peper, de knoflook en de ui en 2 theelepels kerriepoeder twee minuten op middelhoog vuur. Voeg nu de pompoen toe en bak al omscheppend 2 minuten. Voeg nu 800 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Serveer met een dot crème fraîche.
Bron: Albert Heijn.