Vandaag maken we..

Duitse schnitzel

Ingredienten:

  • 2 scharreleieren
  • 30 g room 
  • 200 g paneermeel
  • 1 el zonnebloemolie
  • 400 g Kalfsschnitzel
  • 1 snufje Peper zwart
  • 1 snufje Zout

Bereidingswijze:

Zet in 5 stappen deze heerlijke De echte duitse schnitzel op tafel.

  1. Leg schnitzels tussen plastic folie of in een diepvrieszak en sla ze heel dun met een vleesklopper of stevige pan. Bestrooi beide zijden met wat peper en zout.
  2. Zet 3 borden klaar. In het 1e bord bloem, in het 2e bord eieren losgeklopt met room of koffiemelk, in het 3e bord paneermeel of broodkruim.
  3. Haal de schnitzels eerst door het bloem, dan door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel. Druk het paneermeel een beetje aan.
  4. Verhit een flinke laag olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzels langzaam aan beide zijden 2-3 minuten en voeg tijdens het bakken steeds wat bakvet toe.
  5. Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier.

En eetsmakelijk

Bron: jumbo supermarkten