Duitse schnitzel
Ingredienten:
- 2 scharreleieren
- 30 g room
- 200 g paneermeel
- 1 el zonnebloemolie
- 400 g Kalfsschnitzel
- 1 snufje Peper zwart
- 1 snufje Zout
Bereidingswijze:
Zet in 5 stappen deze heerlijke De echte duitse schnitzel op tafel.
- Leg schnitzels tussen plastic folie of in een diepvrieszak en sla ze heel dun met een vleesklopper of stevige pan. Bestrooi beide zijden met wat peper en zout.
- Zet 3 borden klaar. In het 1e bord bloem, in het 2e bord eieren losgeklopt met room of koffiemelk, in het 3e bord paneermeel of broodkruim.
- Haal de schnitzels eerst door het bloem, dan door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel. Druk het paneermeel een beetje aan.
- Verhit een flinke laag olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzels langzaam aan beide zijden 2-3 minuten en voeg tijdens het bakken steeds wat bakvet toe.
- Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier.
En eetsmakelijk
Bron: jumbo supermarkten