Bananenbrood recept
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet het bakblik in voordat je het bekleedt met bakpapier. Knip 2 stroken bakpapier op maat en leg ze gekruist in het bakblik. Zorg dat je wat bakpapier boven de rand laat uitsteken.
Stap 2: Zeef de bloem, het bakpoeder, de kaneel en zout boven een kom.
Stap 3: Mix de boter met de suiker en vanillesuiker. Als de boter voldoende gemengd is met de suiker voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg de crème fraîche toe. Schenk daarna het botermengsel door de bloem. Pel ongeveer 300 gram rijpe bananen en doe ze in een kom. Prak ze fijn en schep ze door het beslag. Doe het beslag in de vorm en zet hem in het midden van de oven.
Stap 4: Controleer na 50 minuten of het brood gaar is door er een satéprikker in te steken. Als de prikker er schoon uitkomt, is je bananenbrood gaar. Laat het gare brood nog een half uur afkoelen in de vorm en daarna nog een uur uit de vorm. Snijd het bananenbrood in plakken en serveer het met roomboter.