Sinaasappelscake

Ingrediënten:

  • 350 gram roomboter
  • 350 gram suiker
  • 4 eieren
  • 125 ml sinaasappelsap (+ extra voor het glazuur)
  • 200 gram yoghurt
  • ½ eetlepel sinaasappelrasp
  • 1 theelepel vanille extract
  • 375 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • poedersuiker voor het glazuur
  • sinaasappelschijfjes ter garnering (optioneel)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de cakevorm optioneel met bakpapier.
  • Klop de boter samen met de suiker met een hand- of staafmixer luchtig.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het beslag.
  • Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en meng het geheel kort tot een mooi beslag.
  • Verdeel het beslag over de cakevorm.
  • Bak de cake vervolgens in ca. 75 minuten gaar. Je kunt met een satéprikker testen of deze er droog uitkomt, dan is de cake gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen voor je het glazuur maakt. Meng daarvoor wat poedersuiker met een beetje sinaasappelsap tot je een dikke pasta krijgt. Verdeel dit over de bovenkant van de cake, laat hard worden. Garneer eventueel met extra sinaasappelschijfjes.

bron: https://www.youtube.com/watch?v=4RMeQEXoX-w