Ingrediënten:
- 2 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- olijfolie om in te bakken
- 70 g tomatenpuree
- 1 el suiker
- 50 ml rode wijnazijn
- 500 g zuurkool
- 150 g walnoten
- 150 ml crème fraîche
- 1 el honing
- 3 takjes krulpeterselie
- 8 tortilla’s
Tomatenrelish
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de suiker, azijn en een scheutje water toe en laat circa 4 minuten indampen. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Zuurkool
- Giet de zuurkool af en verwarm circa 5 minuten in een pan.
Walnoten
- Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
Zuurkoolwraps
- Meng in een kom de crème fraîche en de honing.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Verwarm de tortilla’s volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verdeel de zuurkool, tomatenrelish, crème fraîche, peterselie en de walnoten over de wraps. Rol de wraps op en serveer.