Zuurkoolwraps

Ingrediënten:

  • 2  rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2  tomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 el suiker
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 500 g zuurkool
  • 150 g walnoten
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 el honing
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 8  tortilla’s

Tomatenrelish

  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de suiker, azijn en een scheutje water toe en laat circa 4 minuten indampen. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Zuurkool

  • Giet de zuurkool af en verwarm circa 5 minuten in een pan.

Walnoten

  • Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.

Zuurkoolwraps

  • Meng in een kom de crème fraîche en de honing.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Verwarm de tortilla’s volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verdeel de zuurkool, tomatenrelish, crème fraîche, peterselie en de walnoten over de wraps. Rol de wraps op en serveer.

Bron: https://www.24kitchen.nl/recepten/zuurkoolwraps