Ingrediënten:
- 1 middelgrote flespompoen (ca. 1 kg), geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 1 tl kerriepoeder
- Zout en peper naar smaak
- 100 ml kokosmelk of een scheutje room
Bereidingswijze:
- Voorbereiding: Snijd de pompoen in blokjes. Verwijder de zaden, maar de schil mag blijven bij flespompoen (wordt zacht bij koken).
- Fruit de ui in olijfolie in een soeppan tot deze glazig is (ca. 5 min).
- Voeg de knoflook en eventueel de kerriepoeder toe, bak 1 minuut mee.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak 3-5 minuten mee.
- Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Voeg eventueel kokosmelk of room toe en breng op smaak met zout en peper.
tips:
- Lekker met een dot crème fraîche, geroosterde pompoenpitten of verse koriander/peterselie.
- Serveer met knapperig brood of toast.