Pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote flespompoen (ca. 1 kg), geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 ml kokosmelk of een scheutje room

 Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding: Snijd de pompoen in blokjes. Verwijder de zaden, maar de schil mag blijven bij flespompoen (wordt zacht bij koken).
  1. Fruit de ui in olijfolie in een soeppan tot deze glazig is (ca. 5 min).
  1. Voeg de knoflook en eventueel de kerriepoeder toe, bak 1 minuut mee.
  1. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 3-5 minuten mee.
  1. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  1. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is.
  1. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  1. Voeg eventueel kokosmelk of room toe en breng op smaak met zout en peper.

tips:

  • Lekker met een dot crème fraîche, geroosterde pompoenpitten of verse koriander/peterselie.
  • Serveer met knapperig brood of toast.