Ingrediënten:
- 1 kg kruimige aardappels
- 500 gram spruiten
- 500 gram gehakt
- 1 runderbouillonblokje
- 1 Elstar appel
- 150 gram komijnenkaas
Stappenplan:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook 6 min. Maak de spruiten schoon en kook 6 min. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op hoog vuur rul. Verkruimel tijdens het bakken het bouillonblokje erboven.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Rasp de kaas met een (blok)rasp. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal. Meng de spruitjes en appel door het gehakt, verdeel erover en bestrooi met de kaas.
- Bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.