Welkom thuis

Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

Zijn de dagelijkse huishoudelijke klussen zoals stofzuigen en ramen lappen te zwaar voor u? Dan kunt u gebruikmaken van de huishoudelijke hulp van de Westerkim. U bepaalt zelf waar u behoefte aan heeft en overlegt dat met de medewerker. Zo zorgt u ervoor dat uw huis de plek is waar u thuis bent.

 

Ga naar wachttijden
Zorgverleningsovereenkomst

Het is altijd fijn om vertrouwde gezichten om u heen te hebben. Daarom krijgt u uw eigen huishoudelijke hulp. Zij leert u kennen en weet wat voor u belangrijk is.

 

 

Veel gestelde vragen over huishoudelijke hulp

U weet zelf het beste waar u moeite mee heeft. Onze medewerkers sluiten daar bij aan. Vindt u het stofzuigen lastig of heeft u moeite met ramen lappen? Dan doet de huishoudelijke hulp dat voor u. Ook de verzorging van de was en het strijken, het schoonmaken van sanitair en de keuken behoort tot de mogelijkheden.

Het aantal uren huishoudelijke hulp per week hangt af van de indicatie die u van de gemeente ontvangt.

De tijdstippen voor huishoudelijke hulp kunt u in overleg met de medewerker bepalen. De werktijden van de huishoudelijke medewerkers zijn van maandag t/m vrijdag tussen 8 – 17 uur.

Ja u krijgt een vaste huishoudelijke hulp zodat u een vertrouwd gezicht om u heen heeft. Als uw vaste hulp vakantie heeft of ziek is, proberen wij een vaste vervanger voor u te vinden.

Voor huishoudelijke hulp vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) betaalt u een vast bedrag van € 19,- per maand.

U kunt huishoudelijke hulp aanvragen via de website van de gemeente Hoogeveen of via het WMO-loket. Is dit moeilijk voor u? Dan kunt u ons bellen en helpen wij u met de aanvraag. Een consulent van de gemeente komt binnen 6 tot 8 weken bij u langs om te kijken welke hulp u nodig heeft. Daarna ontvangt u een indicatie met een aantal uren. Wij ontvangen deze indicatie ook en nemen dan contact met u op. We komen bij u op huisbezoek om de administratieve zaken te regelen en uw vragen te beantwoorden. Daarna start de huishoudelijke hulp.

Na 6 weken hulp volgt altijd een evaluatie. Als het niet klikt tussen u en de medewerker, zorgen wij er voor dat er iemand anders bij u komt werken.

Meer weten?

Neem dan contact op met onze teamleider WMO Frances Slomp via 0528 264038 of stuur een mail.

Frances Slomp

teamleider WMO

Frances Slomp

teamleider WMO