Welkom thuis

Dagbesteding het Raethuys en het Schippershuys

Dagbesteding het Raethuys en het Schippershuys

Als oudere uit de regio kunt u gebruikmaken van de dagbesteding het Raethuys en het Schippershuys in het gebouw van de Westerkim in Hoogeveen.

 

Ga naar wachttijden
Zorgverleningsovereenkomst

 

 

Hier bent u in een kleine groep ouderen die samen een fijne dag beleven. Er zijn altijd begeleiders aanwezig en u wordt van huis gehaald en naar huis gebracht. Op de dagbesteding kunt deelnemen aan gezamenlijke activiteiten of rustig iets voor u zelf doen.

Veel gestelde vragen over dagbesteding het Raethuys en het Schippershuys

Dagbesteding het Raethuys en het Schippershuys zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Het aantal dagen dat u kunt komen, hangt af van de indicatie die u van de gemeente ontvangt.

Als u dat wenst, halen wij u op van huis en brengen u ook weer thuis. Daarbij is naast de chauffeur ook altijd een begeleider aanwezig. Deze begeleider onderhoudt contact met u en uw partner of mantelzorger en kent ook uw thuissituatie.

Al uw eten en drinken gedurende de dag is bij uw indicatie inbegrepen. Dit betekent dat u koffie, thee en frisdrank krijgt met natuurlijk een koekje of hapje erbij. Tussen de middag eet u gezamenlijk een warme maaltijd.

U betaalt een eigen bijdrage van € 19,- per maand.

Wij maken samen met u een zorgplan. Daarin staat wat uw doel is op de dagbesteding. Ook schrijven wij uw levensverhaal op. Uit uw zorgplan en uw levensverhaal komen activiteiten voort die bij u passen. Dat kan bijvoorbeeld het fietsen met een vrijwilliger zijn op de duofiets of het meehelpen met het bakken van een lekkere cake. Maar ook tuinieren, wandelen of geheugenspelletjes behoren tot de mogelijkheden.

U kunt dagbesteding aanvragen via de website van de gemeente Hoogeveen of via het WMO-loket. Is dit moeilijk voor u? Dan kunt u ons bellen en helpen wij u met de aanvraag. Een consulent van de gemeente komt binnen 6 tot 8 weken bij u langs om te kijken wat u nodig heeft. Daarna ontvangt u een indicatie met een aantal dagen. Wij ontvangen deze indicatie ook en nemen dan contact met u op. We komen bij u op huisbezoek om de administratieve zaken te regelen en uw vragen te beantwoorden. Daarna kunt u beginnen op de dagbesteding.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met onze teamleider WMO Frances Slomp via 0528 264038 of stuur een mail.

Frances Slomp

teamleider WMO

Frances Slomp

teamleider WMO