Knakworst kerstster

Wat heb je nodig:

  • 8 plakken bladerdeeg 2 blikken vegetarische knaks (à 400 g, Unox)
  • 3 plakken biologische Goudse jonge kaas 50+
  • 50 ml ketchup Keukenspullen
  • bakpapier

Kersthapje maken

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Laat het bladerdeeg half ontdooien.
  • Halveer de plakken en snijd de helften in de breedte in 4 gelijke repen.
  • Halveer de plakken kaas in de lengte en snijd de helften in de breedte 10 gelijke plakken.
  • Snijd de worstjes elk in 3 stukken.

Ster maken

  • Leg op elk plakje bladerdeeg 1 plakje kaas en 1 worstje,
  • rol het deeg dicht en druk aan en zet ze op hun kant.
  • Maak zo 60 rolletjes.
  • Maak 7 driehoekjes van 6 rolletjes door 3, 2 en 1 rolletjes tegen elkaar aan te zetten.
  • Zet een kommetje van ø 15 cm omgekeerd in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel rondom het kommetje de driehoekjes met de breedste kant tegen het kommetje aan.
  • Verwijder het kommetje en vul de binnenkant losjes met de rest van de rolletjes.
  • Laat in het midden een rondje van ø 5 cm vrij.
  • Bladerdeegknakworstster bakken Bak de knakworstster in het midden van de oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.
  • Maak de onderkant van de gebakken krans eventueel los met een spatel en leg de krans met behulp van het bakpapier op een serveerschaal.
  • Serveer met de ketchup en serveer direct.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=FPyR2bFGDt0