Wat heb je nodig:
- 8 plakken bladerdeeg 2 blikken vegetarische knaks (à 400 g, Unox)
- 3 plakken biologische Goudse jonge kaas 50+
- 50 ml ketchup Keukenspullen
- bakpapier
Kersthapje maken
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Laat het bladerdeeg half ontdooien.
- Halveer de plakken en snijd de helften in de breedte in 4 gelijke repen.
- Halveer de plakken kaas in de lengte en snijd de helften in de breedte 10 gelijke plakken.
- Snijd de worstjes elk in 3 stukken.
Ster maken
- Leg op elk plakje bladerdeeg 1 plakje kaas en 1 worstje,
- rol het deeg dicht en druk aan en zet ze op hun kant.
- Maak zo 60 rolletjes.
- Maak 7 driehoekjes van 6 rolletjes door 3, 2 en 1 rolletjes tegen elkaar aan te zetten.
- Zet een kommetje van ø 15 cm omgekeerd in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel rondom het kommetje de driehoekjes met de breedste kant tegen het kommetje aan.
- Verwijder het kommetje en vul de binnenkant losjes met de rest van de rolletjes.
- Laat in het midden een rondje van ø 5 cm vrij.
- Bladerdeegknakworstster bakken Bak de knakworstster in het midden van de oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.
- Maak de onderkant van de gebakken krans eventueel los met een spatel en leg de krans met behulp van het bakpapier op een serveerschaal.
- Serveer met de ketchup en serveer direct.