We maken vandaag een Stoofpeertjes cake met hazelnoten. Eens een keer wat anders dan alleen stoofpeertjes, die overigens ook erg lekker zijn en perfect passen in deze tijd.
Ingrediënten
- 125 gr amandelmeel
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr boter zacht of gesmolten
- 150 gr suiker
- 2 eieren
- 5 stoofpeer partjes bereid, in stukjes
- 2 el stoofpeersap
- Ongeveer 3 perenstukjes voor de bovenkant in plakjes
- 50 gr hazelnoten geroosterd en gehakt, plus extra voor erover
Bron: www.simoneskitchen.nl
ICING (voor op de cake)
- 3 el poedersuiker
- 1 el stoofpeersap
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 170˚C. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier en zet apart.
-
Klop de boter en suiker samen en voeg de eieren toe. Voeg de droge bestanddelen toe en klop het tot een geheel. Voeg op het laatst het stoofpeervocht toe. Roer dit door het beslag heen. De stukjes peer schep je erdoor met een lepel evenals de gehakte hazelnoten.
-
Doe je beslag over in de cakevorm en strijk met een lepel een beetje glad. Snij de stoofpeer stukjes in plakjes en druk deze voorzichtig in de bovenkant. Strooi de overgebleven hazelnootjes eroverheen. Zet in de oven voor ongeveer 70 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
- Maak de icing en giet deze over de cake hij af gekoeld is.
- En smullen maar!