Ingredienten:
- 100 gr theebiscuitjes
- 75 gr boter
- 125 gr aardbeien
- 5 blaadjes gelatine
- 200 gr verse roomkaas
- 125 ml kwark
- 100 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 4 aardbeien om te garneren
Materialen:
- Bakpapier
- Keukenmachine
- Vorm a 25 x 25 cm of rond met diameter 26 cm
Bereiding:
- Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel de kruimels over de bodem en druk aan met een lepel op de bodem. Zet de vorm met bodem in de koelkast.
pureer 250 gr aardbeien fijn in de keukenmachine. Doe dit vervolgens in een pannetje en verwarm dit. Week de gelatine in koud water. Voeg de blaadjes als ze zacht zijn toe aan de aardbeiensaus samen met de suiker en laat oplossen. Laat het mengsel vervolgens wat afkoelen.
- Doe de roomkaas in een kom en klop met een mixer los. Voeg de slagroom toe en klop deze half stijf. Voeg dan de kwark toe en klop het mengsel nog even goed door. Roer de aardbeienpuree er door. Giet het roze mengsel op de koekbodem. Laat de aardbeien cheesecake vervolgens minimaal 4 uur of een nacht opstijven in de koelkast. Snijd de taart in blokken of punten en garneer met een paar plakjes aardbei.
- Tip: Geen verse aardbeien verkrijgbaar of in huis? Gebruik dan ontdooide aardbeien uit de vriezer