Spruitjesgratin met gehakt:

ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 g iets kruimige aardappelen
  • 250 g spruiten
  • ½ el milde olijfolie
  • 250 g half-om-halfgehakt
  • ½ runderbouillontablet\
  • ½ Elstar appel
  • 75 g De Zaanse Hoeve stuk komijnkaas jong 48+

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook 6 min. Maak de spruiten schoon en kook 6 min. Verhit ondertussen de olie in een
  •  hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op hoog vuur rul. Verkruimel tijdens het bakken het bouillonblokje erboven.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Rasp de kaas met een (blok)rasp. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal. Meng de spruitjes en appel door het gehakt, verdeel erover en bestrooi met de kaas.
  • Bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.

bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194861/spruitjesgratin-met-gehakt