Belgische bonbons maken!

Vandaag maken we chocolade bonbons Belgische Bon bons.

  • 300 g Melk Chocolade
  • 200 g Extra puur chocolade reep
  • 150 g Slagroom onbereid

Bereidingswijze:

Zet in 4 stappen deze heerlijke Basisrecept bonbons op tafel.

  1. Maak eerst de ganache. Breng de room in een steelpannetje aan de kook. Smelt ondertussen de melk chocolade au-bain-marie. Giet de gesmolten chocolade al roerende bij de room, zodat een smeuïg mengsel ontstaat. Doe de ganache in een kommetje en laat het afkoelen en opstijven in de koelkast.
  2. Haal anderhalf uur later het kommetje uit de koelkast en laat de ganache een beetje op kamertemperatuur komen. Tempereer ondertussen de chocolade voor de coating in een smal kommetje.
  3. Maak balletjes van de ganache en geef ze een platte onderkant, zodat de bonbon straks netjes blijft staan. Doe dit snel, want je lichaamswarmte maakt de ganache erg zacht. Zorg ervoor dat het contact zo kort mogelijk is.
  4. Leg een bolletje ganache op een vorkje en haal deze door de gesmolten pure chocolade, totdat deze helemaal bedekt is. Laat de bonbon even uitdruipen en zet hem dan op een stukje bakpapier. Herhaal deze handelingen tot je alle ganache-bolletjes hebt omgetoverd tot bonbons!

Bron: Basisrecept bonbons | Jumbo