De klassieker hoort nu eenmaal zonder alcohol maar we doen er stiekem ook chocolade bij.
Ingrediënten: (2 personen)
1 middelgroot ei
31.3 g kristalsuiker
125 g mascarpone
12.5 g pure chocolade (het liefst 72%)
50 ml espresso
62.5 g lange vingers
1.3 g cacaopoeder
Bereidingswijze:
1 Splits de eieren en houd de dooiers apart. Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom met vetvrije gardes. Klop in een andere kom de dooiers met de suiker tot een lichtgele, luchtige crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel er vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit door.
2 Rasp de chocola. Schenk de espresso in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers een voor een volledig in de espresso en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de in koffie gedrenkte lange vingers en bestrooi met de chocola.
3 Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de chocolade-laag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestuif de tiramisu met de cacao door de zeef en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Bron: www.ah.nl