Weet u nog? Een pannenkoekei!

Hieronder vind u het recept van: Pannenkoekei

Het concept werd veel gebruik in de tijd van de tweede wereld oorlog, omdat de basis ingrediënten worden gebruikt die menig mens in huis heeft.

Ingrediënten (voor 6 pannenkoekjes):

  • 3 beschuiten
  • 1/2 sneetjes brood met korst van een groot brood
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 1 koffielepel kristalsuiker + voor het serveren
  • Vetstof: boter, reuzel of margarine

Materiaal:

  • Grote kom
  • Vork
  • Koffielepel
  • (pannenkoeken)pan
  • Bord
  • Garde
  • Kleine kom
  • Steelpan
  • Spatel
  • Soeplepel

Bereiding:

  1. Laat 150 ml melk opwarmen (optioneel)
  2. Verbrokkel de beschuiten en het brood in een kom. Men kan ook enkel beschuit gebruiken bij gebrek aan brood
  3. Giet de warme melk over de brokken beschuit en brood. Laat even weken
  4. Splits het ei terwijl
  5. Voeg het eigeel meteen toe aan de kom met het beschuit, brood en melk
  6. Klop het eiwit op en voeg ook toe
  7. Voeg een koffielepel kristalsuiker toe
  8. Meng nu alles stevig met een vork tot een pap
  9. Laat vetstof (boter, margarine of reuzel) smelten in een pan
  10. Neem een soeplepel van het mengsel voor 1 pannenkoekje. Er kunnen er meerdere samen bakken in 1 pan
  11. Draai ze ook om zodat ze mooi bakken langs beide kanten