Hieronder vind u het recept van: Pannenkoekei
Het concept werd veel gebruik in de tijd van de tweede wereld oorlog, omdat de basis ingrediënten worden gebruikt die menig mens in huis heeft.
Ingrediënten (voor 6 pannenkoekjes):
- 3 beschuiten
- 1/2 sneetjes brood met korst van een groot brood
- 150 ml melk
- 1 ei
- 1 koffielepel kristalsuiker + voor het serveren
- Vetstof: boter, reuzel of margarine
Materiaal:
- Grote kom
- Vork
- Koffielepel
- (pannenkoeken)pan
- Bord
- Garde
- Kleine kom
- Steelpan
- Spatel
- Soeplepel
Bereiding:
- Laat 150 ml melk opwarmen (optioneel)
- Verbrokkel de beschuiten en het brood in een kom. Men kan ook enkel beschuit gebruiken bij gebrek aan brood
- Giet de warme melk over de brokken beschuit en brood. Laat even weken
- Splits het ei terwijl
- Voeg het eigeel meteen toe aan de kom met het beschuit, brood en melk
- Klop het eiwit op en voeg ook toe
- Voeg een koffielepel kristalsuiker toe
- Meng nu alles stevig met een vork tot een pap
- Laat vetstof (boter, margarine of reuzel) smelten in een pan
- Neem een soeplepel van het mengsel voor 1 pannenkoekje. Er kunnen er meerdere samen bakken in 1 pan
- Draai ze ook om zodat ze mooi bakken langs beide kanten