Kaasstengels

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote eieren
  • 75 g magere kwark
  • ½ el milde olijfolie
  • 150 g volkoren tarwemeel
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 75 g De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt

Benodigdheden:

  • vershoudfolie
  • bakpapier
  • bakkwast

Aan de slag

Klop de helft van de eieren los met de kwark en olie. Voeg het volkorenmeel en peper toe en kneed tot een deeg. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 30 min. in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit tot een dunne rechthoek van 20 x 30 cm en snijd in 14 lange stroken (per 14 stuks). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 10 min. in het midden van de oven.

Klop ondertussen de rest van de eieren samen met de gedroogde Italiaanse kruiden en peper los in een kom. Haal de stengels uit de oven en bestrijk ze met behulp van de bakkwast met het eimengsel. Bestrooi met de kaas en eventueel zout. Bak in nog 15-20 min. goudbruin en krokant.