Ingrediënten:

  • 1 kg iets kruimige aardappel
  • 3 preien
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 tl garam masala
  • ½ tl zout
  • 50 g jong belegen boerenkaas 48+

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
  • Snijd ondertussen de preien in ringen van 1 cm. Doe in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak champignons 5 min. Voeg de ui en prei toe en bak 10 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de knoflook en garam masala toe en bak nog 5 min. mee.
  • Giet de aardappelen af en vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp fijn met de pureestamper. Meng het kookvocht erdoor en breng op smaak met peper en het zout.
  • Rasp de kaas. Verdeel de groente over de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 40 min. in de oven goudgeel.

bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197995/ovenschotel-van-aardappel-en-champignons