Rollade
Ingrediënten (voor 4-6 personen)
-
1 varkensrollade van ca. 800 g – 1 kg
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
1 ui, gesnipperd
-
1 eetlepel mosterd
-
1 eetlepel honing
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 theelepel tijm of rozemarijn
-
Zout en peper naar smaak
-
2 eetlepels olie of boter om in te bakken
-
Eventueel: 100 g ontbijtspek om de rollade mee te omwikkelen
Bereidingswijze
-
Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Kruiden: Meng knoflook, ui, mosterd, honing, paprikapoeder, tijm/rozemarijn, zout en peper tot een pasta. Wrijf de rollade hiermee goed in.
-
Omwikkelen (optioneel): Wikkel de rollade in plakjes ontbijtspek voor extra smaak.
-
Aanbraden: Verhit olie of boter in een pan en braad de rollade rondom bruin aan.
-
Bakken: Leg de rollade in een ovenschaal en bak ca. 45-60 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. Gebruik een vleesthermometer; de kern moet 65–70°C zijn voor mals varkensvlees.
-
Rusttijd: Laat de rollade 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je hem aansnijdt.
-
Serveren: Snijd in plakken en serveer