Rollade

Rollade

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • 1 varkensrollade van ca. 800 g – 1 kg

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 eetlepel mosterd

  • 1 eetlepel honing

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel tijm of rozemarijn

  • Zout en peper naar smaak

  • 2 eetlepels olie of boter om in te bakken

  • Eventueel: 100 g ontbijtspek om de rollade mee te omwikkelen


Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Kruiden: Meng knoflook, ui, mosterd, honing, paprikapoeder, tijm/rozemarijn, zout en peper tot een pasta. Wrijf de rollade hiermee goed in.

  3. Omwikkelen (optioneel): Wikkel de rollade in plakjes ontbijtspek voor extra smaak.

  4. Aanbraden: Verhit olie of boter in een pan en braad de rollade rondom bruin aan.

  5. Bakken: Leg de rollade in een ovenschaal en bak ca. 45-60 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. Gebruik een vleesthermometer; de kern moet 65–70°C zijn voor mals varkensvlees.

  6. Rusttijd: Laat de rollade 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je hem aansnijdt.

  7. Serveren: Snijd in plakken en serveer