Ingrediënten:
- 1pizzabodem
- pizzasaus/tomatensaus
- 250 gram champignons of kastanjechampignons
- 150 gram droge ham, Parma, Serrano o.i.d.
- 150-200 gram geraspte Parmezaan
- gedroogde oregano
BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT
Zo maak je champignonpizza:
- Veeg of borstel de champignons schoon. Liever niet met water wassen, want dan gaan ze vocht opnemen.
- Snijd ze in plakjes.
- Verwarm de oven voor op de hoogste stand, met onder- en bovenwarmte.
- Bekleed een bakplaat, of meerdere, afhankelijk van het formaat van je oven en hoeveel pizza’s je wilt bakken met bakpapier.
- Leg de pizzabodems op de bakplaat.
- Bestrijk de pizzabodems met een dun laagjetomatensaus
- Leg de plakjes ham op de pizza.
- Verdeel de in plakjes gesneden champignons over de pizza en bestrooi met de geraspte kaas.
- Om het af te maken kruid je de champignonpizza met wat oregano.
- Bak de champignonpizza of pizza funghi 10 à 12 minuten in de hete oven. Snijd in punten en serveer direct.
bron: https://lekkertafelen.nl/recepten/pizza/champignonpizza-of-pizza-funghi/