Pizza

Ingrediënten:

  •  1pizzabodem
  •  pizzasaus/tomatensaus
  •  250 gram champignons of kastanjechampignons
  •  150 gram droge ham, Parma, Serrano o.i.d.
  •  150-200 gram geraspte Parmezaan
  •  gedroogde oregano

BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT

Zo maak je champignonpizza:

  • Veeg of borstel de champignons schoon. Liever niet met water wassen, want dan gaan ze vocht opnemen.
  • Snijd ze in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op de hoogste stand, met onder- en bovenwarmte.
  • Bekleed een bakplaat, of meerdere, afhankelijk van het formaat van je oven en hoeveel pizza’s je wilt bakken met bakpapier.
  • Leg de pizzabodems op de bakplaat.
  • Bestrijk de pizzabodems met een dun laagjetomatensaus
  • Leg de plakjes ham op de pizza.
  • Verdeel de in plakjes gesneden champignons over de pizza en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Om het af te maken kruid je de champignonpizza met wat oregano.
  • Bak de champignonpizza of pizza funghi 10 à 12 minuten in de hete oven. Snijd in punten en serveer direct.

bron: https://lekkertafelen.nl/recepten/pizza/champignonpizza-of-pizza-funghi/