Roergebakken bloemkool

Ingrediënten:

  • 2 tomaten
  • 2 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 1 tl kerriepoeder

Aan de slag:

Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Schil de gember en snijd deze, de knoflook en chilipeper fijn. Verhit de olie in een hapjespan of wok. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel 30 sec. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles 3 min.
Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor en voeg scheutje water toe. Leg een deksel op de pan en laat nog 5 min. op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.