Ingrediënten:
- 40 g roomboter
- 700 g sukade lappen
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook
- 70 g tomatenpuree
- 1 el Zwolsche stoof specerijen
- 2 laurierblaadjes
- 500 ml groentebouillon
- 1 pot zilveruitjes
Benodigdheden:
-
Snijd de sukade lappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
-
Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe, breng op smaak met een snuf zout en peper en bak rondom bruin.
-
Maak de uien schoon en snijd ze in 6 parten, maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg toe aan de pan en bak circa 4 minuten mee.
-
Voeg tomatenpuree en Zwolsche stoof specerijen toe en bak nog eens 4 minuten.
-
Voeg dan de bouillon en laurierblaadjes toe. Doe het deksel op de pan en laat de stoof minimaal 5 uur zachtjes pruttelen.
-
Voeg de zilveruitjes toe en laat zeker nog een uurtje door pruttelen op laag vuur