Deze keer maken we een typisch gerecht uit België.

We maken: Stoofvlees

Ingrediënten

  • 40 g roomboter
  • 700 g sukade lappen
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 el Zwolsche stoof specerijen
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 pot zilveruitjes

Instructies

  1. Snijd de sukade lappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  2. Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe, breng op smaak met een snuf zout en peper en bak rondom bruin.
  3. Maak de uien schoon en snijd ze in 6 parten, maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg toe aan de pan en bak circa 4 minuten mee.
  4. Voeg tomatenpuree en Zwolsche stoof specerijen toe en bak nog eens 4 minuten.
  5. Voeg dan de bouillon en laurierblaadjes toe. Doe het deksel op de pan en laat de stoof minimaal 5 uur zachtjes pruttelen.
  6. Voeg de zilveruitjes toe en laat zeker nog een uurtje doorpruttelen op laag vuur.

En geniet er van!

Bron:FoodQuotes