Belgisch stoofvlees maken

Ingrediënten:

  • 40 g roomboter
  • 700 g sukade lappen
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 el Zwolsche stoof specerijen
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 pot zilveruitjes

Benodigdheden:

  • Snijd de sukade lappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  • Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe, breng op smaak met een snuf zout en peper en bak rondom bruin.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in 6 parten, maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg toe aan de pan en bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg tomatenpuree en Zwolsche stoof specerijen toe en bak nog eens 4 minuten.
  • Voeg dan de bouillon en laurierblaadjes toe. Doe het deksel op de pan en laat de stoof minimaal 5 uur zachtjes pruttelen.
  • Voeg de zilveruitjes toe en laat zeker nog een uurtje door pruttelen op laag vuur

Bron: Stoofvlees zonder alcohol – FoodQuotes