Ingrediënten:
- Vers pizzadeeg uit de koeling
- pizzasaus/tomatensaus
- 250 gram champignons of kastanjechampignons
- 150 gram droge ham, Parma, Serrano o.i.d.
- 150-200 gram geraspte Parmezaan
- gedroogde oregano
Zo maak je champignonpizza:
- Veeg of borstel de champignons schoon. Liever niet met water wassen want dan gaan ze vocht opnemen.
- Snij ze in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 220 graden, met onder- en bovenwarmte.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de pizzabodems op de bakplaat.
- Bestrijk de pizzabodems met een dun laagje saus.
- Leg de plakjes ham op de pizza.
- Verdeel de in plakjes gesneden champignons over de pizza en bestrooi met de geraspte kaas.
- Om het af te maken kruid je de champignonpizza met wat oregano.
- Bak de pizza 10 à 12 minuten in de hete oven. Snijd in punten en serveer direct.
buon appetito!
bron: https://lekkertafelen.nl/recepten/hoofdgerecht/pizza/champignonpizza-of-pizza-funghi/