Champignonpizza maken

Ingrediënten:

  • Vers pizzadeeg uit de koeling
  • pizzasaus/tomatensaus
  •  250 gram champignons of kastanjechampignons
  •  150 gram droge ham, Parma, Serrano o.i.d.
  •  150-200 gram geraspte Parmezaan
  •  gedroogde oregano

Zo maak je champignonpizza:

  • Veeg of borstel de champignons schoon. Liever niet met water wassen want dan gaan ze vocht opnemen.
  • Snij ze in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden, met onder- en bovenwarmte.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de pizzabodems op de bakplaat.
  • Bestrijk de pizzabodems met een dun laagje saus.
  • Leg de plakjes ham op de pizza.
  • Verdeel de in plakjes gesneden champignons over de pizza en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Om het af te maken kruid je de champignonpizza met wat oregano.
  • Bak de pizza  10 à 12 minuten in de hete oven. Snijd in punten en serveer direct.

buon appetito!

bron: https://lekkertafelen.nl/recepten/hoofdgerecht/pizza/champignonpizza-of-pizza-funghi/