Mosterdsoep met spekjes
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 el boter
- 800 ml water
- 200 ml kookroom
- 1 groentebouillonblokje
- 250 g spekblokjes
- 1 prei
- 3 el grove mosterd
- 1 el maïzena
- peper en zout
- Pel en slipper de uit. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
- Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat even koken.
- Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes krokant en gaar in circa 8 minuten.
- Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in dunne ringen. Roer de mosterd en de prei door de soep en kook nog circa 4 minuten op laag vuur mee.
- Meng in een kommetje een scheutje water met de maïzena en roer door de soep. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Eet smakelijk!
Bron: https://www.24kitchen.nl/recepten/rudolphs-mosterdsoep