oliebol wentelteefjes

Ingrediënten (2–3 personen)

  • 4–6 oliebollen (liefst van een dag oud)

  • 2 eieren

  • 200 ml melk

  • 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille-extract

  • 1 tl kaneel

  • Klontje boter of scheutje olie

  • Optioneel: poedersuiker, suiker of honing


Bereiding

  1. Snijd de oliebollen doormidden
    Of in dikke plakken, wat jij handig vindt.

  2. Klop het mengsel
    Klop in een schaal de eieren, melk, vanille en kaneel door elkaar.

  3. Week de oliebollen
    Leg de stukken oliebollen kort in het mengsel.
    👉 Niet te lang, anders vallen ze uit elkaar.

  4. Bakken
    Verhit boter in een koekenpan.
    Bak de oliebollen aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur.

  5. Serveren
    Bestrooi met poedersuiker of serveer met honing, suiker of stroop.