Knieperties bakken

Knieperties

Ingrediënten

  • 500 g bloem

  • 250 g witte basterdsuiker

  • 250 g roomboter (gesmolten, niet heet)

  • 2 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

  • snufje zout

  • eventueel: 1 tl kaneel of anijszaad (traditioneel, maar optioneel)

Bereiding

  1. Meng bloem, suiker, vanillesuiker en zout in een grote kom.

  2. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.

  3. Klop de eieren los en meng ze door het deeg.

  4. Kneed tot een soepel, stevig deeg.

  5. Laat rusten: dek af en laat het deeg minimaal 1 uur (liefst langer) rusten op een koele plek.

  6. Verwarm het kniepertiesijzer goed.

  7. Rol kleine balletjes (ongeveer ter grootte van een walnoot).

  8. Bak ze goudbruin in het ijzer (± 1 minuut, afhankelijk van het ijzer).