Knieperties
Ingrediënten
-
500 g bloem
-
250 g witte basterdsuiker
-
250 g roomboter (gesmolten, niet heet)
-
2 eieren
-
1 zakje vanillesuiker
-
snufje zout
-
eventueel: 1 tl kaneel of anijszaad (traditioneel, maar optioneel)
Bereiding
-
Meng bloem, suiker, vanillesuiker en zout in een grote kom.
-
Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
-
Klop de eieren los en meng ze door het deeg.
-
Kneed tot een soepel, stevig deeg.
-
Laat rusten: dek af en laat het deeg minimaal 1 uur (liefst langer) rusten op een koele plek.
-
Verwarm het kniepertiesijzer goed.
-
Rol kleine balletjes (ongeveer ter grootte van een walnoot).
-
Bak ze goudbruin in het ijzer (± 1 minuut, afhankelijk van het ijzer).