Recept voor lekkere koekjes

Speculaas Koekjes

Ingrediënten (ca. 20-25 koekjes)

  • 250 g bloem

  • 150 g boter (op kamertemperatuur)

  • 100 g bruine basterdsuiker

  • 1 ei

  • 2 tl speculaaskruiden (of 1 tl kaneel + ½ tl nootmuskaat + ½ tl kruidnagel + ¼ tl gemberpoeder)

  • ½ tl bakpoeder

  • Snufje zout

Optioneel: amandelschaafsel of gehakte noten voor topping


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Klop de boter en suiker romig in een kom. Voeg het ei toe en meng goed door.

  3. Meng bloem, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een andere kom. Voeg dit toe aan het botermengsel en kneed tot een samenhangend deeg.

  4. Vorm het deeg tot een rol van ca. 4 cm doorsnee, wikkel in folie en leg 30 minuten in de koelkast.

  5. Snijd rolletjes in dunne plakjes van 3-5 mm en leg ze op de bakplaat.

  6. Optioneel: strooi amandelschaafsel of gehakte noten erop.

  7. Bak 12-15 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn.

  8. Laat ze even afkoelen op de bakplaat, ze harden nog iets na.