Speculaas Koekjes
Ingrediënten (ca. 20-25 koekjes)
-
250 g bloem
-
150 g boter (op kamertemperatuur)
-
100 g bruine basterdsuiker
-
1 ei
-
2 tl speculaaskruiden (of 1 tl kaneel + ½ tl nootmuskaat + ½ tl kruidnagel + ¼ tl gemberpoeder)
-
½ tl bakpoeder
-
Snufje zout
Optioneel: amandelschaafsel of gehakte noten voor topping
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Klop de boter en suiker romig in een kom. Voeg het ei toe en meng goed door.
-
Meng bloem, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een andere kom. Voeg dit toe aan het botermengsel en kneed tot een samenhangend deeg.
-
Vorm het deeg tot een rol van ca. 4 cm doorsnee, wikkel in folie en leg 30 minuten in de koelkast.
-
Snijd rolletjes in dunne plakjes van 3-5 mm en leg ze op de bakplaat.
-
Optioneel: strooi amandelschaafsel of gehakte noten erop.
-
Bak 12-15 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn.
-
Laat ze even afkoelen op de bakplaat, ze harden nog iets na.