Ingrediënten:
- 250 gram mascarpone
- 250 ml Slagroom
- 2 vanillezakjes
- 100 gram frambozen
- 8 haverkoekjes
- 1 eetlepel citroenrasp
- 4 takjes verse munt
Benodigdheden:
- glaasjes
- mixer
- spuitzak
Bereiding
- Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en de citroenrasp in een kom met een mixer tot een lobbig mengsel. Zorg dat het mengsel niet te stijf wordt, dan mengt de mascarpone straks mooier.
- Voeg de mascarpone toe aan het slagroommengsel en mix kort tot een glad geheel. Zet dit mengsel daarna even in de koelkast zodat het iets steviger kan worden.
- Verkruimel de haverkoekjes grof met de hand of leg ze in een plastic zakje en gebruik een deegroller. Hou een klein beetje kruimel apart voor de afwerking.
- Verdeel in elk glaasje eerst een laagje koekjeskruimels. Schep hier een laag van het mascarponemengsel op, gevolgd door wat frambozen. Druk de frambozen eventueel iets aan zodat ze goed in de room liggen.
- Herhaal deze lagen nog een keer: koekjes, mascarpone, en tot slot frambozen. Zo krijg je een mooi effect met laagjes en heb je bij elke hap alle smaken samen.
- Werk de glaasjes af met het achtergehouden koekjeskruim en een takje verse munt. Een paar extra frambozen bovenop maken het extra feestelijk.
- Zet de glaasjes minimaal 1 uur in de koelkast zodat het mascarpone toetje met frambozen goed koud wordt en de room iets steviger.
- Je kunt dit mascarpone toetje met frambozen prima een dag van tevoren maken. Dek de glaasjes dan af met folie en bewaar ze in de koelkast.
bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/mascarpone-toetje-met-frambozen/