Griendtsveenweg 11 7901 EB Hoogeveen | Telefoon: 0528-264038 | info@westerkim.nl

Dagbesteding voor Molukse ouderen

 

Bent u regelmatig alleen en heeft u behoefte aan contact met anderen? Merkt u dat uw geheugen niet meer zo goed is als vroeger? Komt u zonder goede begeleiding de deur niet meer uit? In dit soort situaties kan de dagbesteding van de Westerkim dat stukje zorg, aandacht en begeleiding bieden dat u nodig hebt. Speciaal voor ouderen met een Molukse achtergrond bieden we dagbesteding in het verenigingsgebouw van Salawaku.

Wat we doen

Bij de dagbesteding, Bahtera genaamd, in het verenigingsgebouw van Salawaku is altijd een medewerker of vrijwilliger aanwezig die de Molukse taal spreekt. Voorop staat dat u niets móet, er is alle ruimte om uzelf te zijn. Een praatje maken, de krant lezen, een spelletje spelen, u bepaalt het helemaal zelf. We vinden het belangrijk dat u de dingen die u nog zelfstandig kunt doen, zoveel mogelijk zelf blijft doen. Waar nodig helpen we u. De maaltijden zijn heel belangrijk. In Bahtera kookt de begeleiding van de groep. We eten gezamenlijk en beginnen en eindigen met een gebed en lezen uit de Bijbel, of we zingen een christelijk lied.

zelf ervaren2

Hoe we werken

We willen in De Westerkim met elkaar omgaan zoals dat in een gezin gaat. Wij zorgen voor u zoals voor onze eigen vader of moeder: attent en liefdevol, vanuit de Bron van Liefde. We doen meer dan ons werk en hebben oog en aandacht voor uw noden. Dat begint ermee dat dezelfde medewerker u helpt zoveel als mogelijk is.

Gebruik maken van dagbesteding?

Voor dagbesteding heeft u een geldige indicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente Hoogeveen. Vindt u het lastig om deze indicatie aan te vragen, dan helpen wij u graag. Bel in dat geval met Gerja Zomer. Zij is u graag van dienst en is bereikbaar via telefoonnummer: 0528 – 26 40 38. Lees meer in de brochure. Klik hier om deze te downloaden.