Griendtsveenweg 11 7901 EB Hoogeveen | Telefoon: 0528-264038 | info@westerkim.nl

Dagbesteding

 

 

 

Bent u regelmatig alleen en heeft u behoefte aan contact met anderen? Merkt u dat uw geheugen niet meer zo goed was als vroeger? Komt u zonder goede begeleiding de deur niet meer uit? In dit soort situaties kan de dagbesteding van de Westerkim dat stukje zorg, aandacht en begeleiding bieden dat u nodig hebt. Dagbesteding is er voor u, voor uw partner of voor u allebei.

Wat we doen

Op de dagbesteding in de Westerkim brengt u samen met anderen de dag door in een knusse huiskamer. Voorop staat dat u niets móet, er is alle ruimte om uzelf te zijn. U kunt een krantje lezen, een spelletje doen, praten met anderen of bijvoorbeeld een puzzel maken. We vinden het belangrijk dat u de dingen die u nog zelfstandig kunt doen, zoveel mogelijk zelf blijft doen. Waar nodig helpen en ondersteunen we u. We hebben gezamenlijke momenten waarop we koffie drinken, eten of een activiteit doen. De maaltijden beginnen en eindigen we met gebed en we lezen uit de Bijbel of we zingen een christelijk lied.

Hoe we werken

We willen in de Westerkim met elkaar omgaan zoals dat in een gezin gaat. Wij zorgen voor u zoals voor onze eigen vader of moeder: attent en liefdevol. We doen meer dan ons werk en hebben oog en aandacht voor uw hulpvragen. Dat begint ermee dat we zoveel mogelijk zorgen voor vaste begeleiding van dezelfde medewerkers en vrijwilligers op de dagbesteding. Wij zijn een christelijk huis en daarom willen we de warmte en veiligheid van een gezin centraal stellen in onze zorg. Persoonlijke zorg dus, vanuit de Bron van Liefde.

zelf ervaren

Gebruik maken van dagbesteding?

Wanneer u naar de dagbesteding van de Westerkim wilt komen, heeft u hiervoor een indicatie nodig van gemeente Hoogeveen. U kunt de indicatie zelf aanvragen, maar wij helpen er ook graag bij. We helpen u dan ook bij het laten uitrekenen van uw eigen bijdrage. Neem gerust contact op met Frances Slomp (coördinator dagbesteding) of Gerja Zomer (zorgbemiddelaar), zij helpen u graag.

Meer lezen in de brochure

Download hier de folder Dagbesteding.