Het verhaal van Naomi Jacobs

Verhalen

Van dierverzorgende naar zij-instromer in de zorg

Verhalen

Van dierverzorgende naar zij-instromer in de zorg

Naomi Jacobs

Veel mensen dromen van een switch in hun carrière. Het zetten van deze stap is ingewikkeld omdat ze de ervaring en opleiding missen die nodig is. Dat het mogelijk is om de overstap te maken naar het werken in de zorg, bewijst het verhaal van Naomi Jacobs. Zij werd zij-instromer in de zorg door samenwerking tussen de gemeente Hoogeveen, het Alfa-college en de Westerkim.

“Ik heb jarenlang gewerkt als dierverzorger in de dierentuin in Emmen en in maneges”, vertelt Naomi. “De laatste jaren werkte ik in Spanje. Mijn moeder woonde daar en had hulp nodig bij haar dierenasiel en bij de zorg voor haar echtgenoot. Na het overlijden van mijn stiefvader besloten we terug te gaan naar Nederland. Zo kwam ik terecht in Hoogeveen. Ik kende niemand, had geen werk en kreeg een bijstandsuitkering. Dat was een pittige situatie. Tegelijk gaf het mij de kans om iets anders te gaan doen en met mensen te werken. Gelukkig kreeg ik hulp van de gemeente Hoogeveen. De accountmanager stelde voor om een paar maanden als vrijwilliger te gaan werken in de zorg. Ik merkte meteen dat ik blij werd van het omgaan met ouderen. In februari ben ik begonnen met de BBL-opleiding maatschappelijke zorg – verzorgende IG (MZVZ) bij het Alfa-college en werk ik 24 uur per week bij de Westerkim.”

“Het is bijzonder om op m’n 44e weer naar school te gaan. Ik zit in een klas met vooral zij-instromers tussen de 25 en 45 jaar.”

“Het is bijzonder om op m’n 44e weer naar school te gaan. Ik zit in een klas met vooral zij-instromers tussen de 25 en 45 jaar. We hebben verschillende achtergronden: sommige zijn bijvoorbeeld kapper geweest of hebben in een winkel gewerkt. Naast de schooldag werk ik met plezier bij de Westerkim. De collega’s zijn hartelijk en het werken met ouderen vind ik prettig. Het zijn allemaal mensen met een eigen verhaal en het is mooi om daar bij aan te kunnen sluiten. Het mooie van deze kans is dat ik straks een diploma heb waarmee ik overal aan de slag kan en een goed bestaan kan opbouwen. Dat geeft mij een fijn gevoel.”

Werken bij de Westerkim

Meer weten over onze opleidingsmogelijkheden?

Je vindt bij de Westerkim verschillende mogelijkheden om werken en leren te combineren. Wil jij meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator. Bel 0528 264038 of stuur een mail.

Contact