Het verhaal van Evelien Stuifzand

Verhalen

Genieten van de afwisseling

Verhalen

Genieten van de afwisseling

Het verhaal van Evelien Stuifzand

Evelien is 35 jaar en werkt al vanaf 2003 bij de Westerkim. Ze kent vrijwel alle bewoners en medewerkers en iedereen kent haar gezicht. Op onze website vertelt zij over haar leven en werk.

Paarden

“Als kind was ik gek op paardrijden en droomde ik van een baan met dieren. Maar toen ik 16 was, koos ik voor de kappersopleiding. Tijdens de studie kreeg ik een bijbaantje bij de Westerkim. Hier voelde ik me meteen thuis. Toen ik na het afronden van m’n opleiding geen baan kon vinden, kreeg ik meer uren in het woonzorgcentrum. En hier ben ik tot op de dag van vandaag gebleven.

“Ik voelde me hier meteen thuis”

Voedingsdienst

Ik werk als medewerker voedingsdienst en geniet van de afwisseling van m’n werk. Als ik een ochtenddienst heb, maak ik de broodbordjes met het ontbijt voor de bewoners die dat zelf niet kunnen maken. Of ik assisteer in de keuken en begin met de toetjes en het scheppen van de appelmoes. Dan help ik de kok met het maken van de jus en de puree en later maken we samen de keuken schoon. Iedere dag draaien we de band. Dan sta ik samen met m’n collega’s en scheppen we voor de bewoners die in hun appartement eten, de maaltijd op de borden. Voor de bewoners die in de huiskamers eten, komt het eten in dekschalen.

Thuis

Ik woon dicht bij de Westerkim in de omgeving van het ziekenhuis. Thuis is voor mij de plek waar ik samen met mijn man Ronny en mijn kinderen Nina (12) en Leon (9) ben. Ik wandel graag met ons hondje en houd er van om series te kijken en te knutselen met bijvoorbeeld diamond painting.”