Eerste fase nieuwbouw in gebruik genomen

Op 2 maart 2020 werd de eerste paal van de nieuwbouw van Woonzorgcentrum de Westerkim de grond in geslagen. Ruim een jaar later, op dinsdag 25 mei 2021, verhuizen de eerste bewoners naar de nieuwbouw.

Het nieuwe en duurzame gebouw heeft 2 ruimtes voor dagbesteding, 2 afdelingen voor mensen met een somatische zorgvraag bestaande uit 2×9 appartementen en een gezamenlijke huiskamer en 4 huizen voor mensen met een psychogeriatrische zorgvraag. Deze huizen bestaan uit 9 kamers met een gezamenlijke huiskamer. In totaal biedt het nieuwe huis onderdak aan 54 bewoners. Daarnaast bevinden zich in de centrale ontmoetingsruimte onder andere een restaurant, kapsalon en een multifunctionele ruimte.

In ons nieuwe (t)huis heeft elke bewoner een eigen zit-/slaapkamer en is er per woongroep een gezamenlijke huiskamer. Voor de bewoners met dementie is de visie dat het wonen echt in de gezamenlijk huiskamer plaatsvindt. Daar wordt dagstructuur geboden. Voor onze bewoners met een lichamelijke beperking geldt dat we de bewoners de mogelijkheid willen bieden zo zelfstandig mogelijk te wonen.

Het kleinschalig wonen, waarbij woongroepen worden gecreëerd voor maximaal 9 bewoners, krijgt in de nieuwbouw echt een plek. De woon- en leefomgeving wordt hierbij grotendeels ingericht volgens de Brein Omgeving Methodiek (BOM). Dit betekent dat er gekeken wordt naar de belevingswereld van de bewoner met dementie en dat de kleuren, geuren en het meubilair hierop zijn afgestemd.