26 mei 2020

Bezoek
mag weer
komen

Na 10 weken lock down mogen de deuren van ons woonzorgcentrum weer gecontroleerd en gefaseerd open.

Bezoek op afspraak

Om het risico op besmetting te minimaliseren mag iedere bewoner in de eerste fase van de versoepeling één keer per week één geregistreerd bezoeker ontvangen. Een geregistreerd bezoeker is de persoon waarvan de bewoner aangegeven heeft dat deze bij hem of haar op bezoek mag komen. De geregistreerde bezoekers maken hiervoor een afspraak via de website.

 

Lees de veelgestelde vragen over de bezoekregeling

Bezoekers die een afspraak hebben, ontmoeten bij binnenkomst een gastvrouw of gastheer. Deze stelt de bezoekers enkele vragen, neemt de temperatuur op en controleert de identiteit van de bezoeker. Ook wijst de gastvrouw of gastheer op de hygiënerichlijnen. Vervolgens brengt de gastvrouw of gastheer de bezoeker naar de bewoner en haalt deze op het afgesproken tijdstip weer op.

 

 

Dilemma tussen bescherming en kwaliteit van leven

Bij de keuze voor het versoepelen van de bezoekregeling conformeren wij ons aan de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en Actiz. Daarbij zijn wij ons bewust van het enorme dilemma tussen het willen beschermen van de kwetsbare bewoners en het besef dat bezoek van naasten van groot belang is voor de kwaliteit van leven.  Op dit moment zijn wij in de eerste fase van de versoepeling en bereiden wij ons voor op een verdere uitbreiding van de mogelijkheden.

Heeft u vragen over de bezoekregeling?

Corine Nieuwenhof

zorgmanager