Werken bij de Westerkim

Opleidingsplaatsen voor de BBL opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)

In een nieuw, duurzaam huis biedt de Westerkim in een kleinschalige setting zorg en welzijn aan onze bewoners. Door bewoners met een soortgelijke zorgvraag bij elkaar te laten wonen, kunnen we nog meer en beter aansluiten bij en focussen op hun zorgbehoefte en welbevinden. Lijkt het jou leuk om als leerling BBL Helpende Plus hier aan een bijdrage te leveren? Dan is dit jouw kans!

 

 

Werken en Leren

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij interesse in de gezondheid en het welzijn van ouderen? Neem jij daarnaast initiatief, kan je samenwerken in een team, zet je door en denk je probleemoplossend? Dan is de opleiding BBL Helpende Zorg en Welzijn misschien iets voor jou!

Deze éénjarige opleiding start in september en is zeer geschikt voor zij-instromers. Je wordt opgeleid tot Helpende Plus.

 

Hoe werkt het?

Je krijgt een leer- en arbeidsovereenkomst voor de duur van je opleiding (1 jaar) voor 24 uur per week. Je werkt 18,5 uur per week als leerling Helpende Plus en volgt één dag per week de opleiding aan het Alfa-College in Hoogeveen, deze wordt volledig door de Westerkim vergoed. Daarnaast moet je rekenen op een eigen tijdsinvestering voor zelfstudie, opdrachten, oefenen van vaardigheden, begeleidingsgesprekken en praktijkexamens.

 

Begeleiding

Gedurende je opleiding word je begeleid door de werkbegeleiders van de desbetreffende afdeling, zij worden gecoacht door de praktijkexperts. Dit helpt je om individuele zorg te verlenen aan bewoners met verschillende zorgvragen en ziektebeelden. Je ondersteunt de bewoners bij de persoonlijke verzorging en begeleidt hen bij een zinvolle dag invulling.

 

Jouw profiel

  • Wanneer je al ervaring hebt opgedaan in de zorg m.b.t. ADL is dit een pré;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • Je bent stressbestendig en in staat om feedback te geven en te ontvangen;
  • Je kunt op een respectvolle manier rekening houden met de belangen en opvattingen van bewoners en hun naasten;
  • Je kunt samenwerken met mantelzorgers, familie, vrijwilligers en andere disciplines en bent in staat om accuraat verslag te leggen, te overleggen en over te dragen;
  • Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen

 

Nieuwsgierig of wil je meer weten?

Mail of bel dan gerust met Angela Kroon of Ellen van Haeringen. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer: 0528-264038 of a.kroon@westerkim.nl en/of e.vanhaeringen@westerkim.nl

 

Reageren op deze vacature kan tot uiterlijk 5 juni via de website. De gesprekken zullen plaats vinden in week 24.

 

Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Helaas komen onze mails soms in de "spambox" of "ongewenste mail" terecht. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

De Westerkim

Meer weten over het werken bij de Westerkim?

In ons huis vormen wij als bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers samen de Westerkim familie. Dit betekent dat we vanuit naastenliefde om elkaar geven, aan elkaar denken en voor elkaar zorgen. Daarbij ondersteunen medewerkers en vrijwilligers de bewoners om zoveel mogelijk de regie over hun leven te houden.

Lees hier het verhaal van de Westerkim
Contact

De belofte Welkom Thuis

Wij beloven dat we elkaar horen, zien en kennen. Dat we oog en oor hebben voor elkaars levensverhaal. Als bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers gaan wij met elkaar om zoals wij met onze familie omgaan. Elke dag opnieuw zeggen we tegen elkaar: welkom in deze familie, welkom thuis in de Westerkim.

Onze visie op wonen en zorg
Array Vacatures

Direct solliciteren

Mijn gegevens mogen 1 jaar bewaard blijven