2 maart 2020

Eerste paal nieuwbouw

Febo Emmelkamp, voorzitter raad van bestuur van de Westerkim, heeft maandag 2 maart formeel de eerste paal voor de nieuwbouw van de Westerkim geslagen. Bij deze mijlpaal waren bewoners, medewerkers, vrijwilligers en bouwpartners aanwezig.

Eerste paal nieuwbouw

Eerste paal

Voor de eerste fase van de nieuwbouw gaan in totaal 272 palen de grond in met een lengte variërend van vier tot zeven meter. Deze eerste fase bestaat uit het centrale hart van het gebouw met ontmoetingsruimten, een restaurant, grootkeuken, receptie, winkel en een kapsalon. Ook komen hier de eerste drie kleinschalige woningen met elk 9 appartementen. Daarnaast komen er 9 kamers voor eerstelijnsverblijf. De verwachting is dat de eerste fase in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd wordt.

Het oorspronkelijke plan was om alle funderingspalen de grond in te draaien omdat dit minder overlast geeft. De gemeente Hoogeveen adviseerde  dringend om toch te gaan heien vanwege de problemen bij vergelijkbare bouwprojecten in de omgeving. Om te kunnen heien, was het nodig het terrein te sonderen. Daarbij is het draagvermogen van de grond gemeten en bepaald hoe diep de heipalen de grond in moeten. Dit is een nauwkeurige klus omdat het per meter kan verschillen.

Bestuurder Febo Emmelkamp slaat de eerste paal voor de nieuwbouw van ons woonzorgcentrum