Griendtsveenweg 11 7901 EB Hoogeveen | Telefoon: 0528-264038 | info@westerkim.nl

Vrijwilligerswerk

 

 

 

Door de inzet van vrijwilligers krijgt de belofte Welkom Thuis elke dag meer betekenis. Binnen de Westerkim zijn vrijwilligers enorm belangrijk. Wij werven dan ook continu vrijwilligers. Om het vrijwilligerswerk in goede banen te leiden is vrijwilligersbeleid opgesteld. U kunt ons vrijwilligersbeleid hier downloaden.

Ook als vrijwilliger maak je deel uit van ons gezin. We bieden je een plaats waar jij tot je recht komt. We sluiten aan op jouw talenten, passies en hobby’s. Daarom hebben wij eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek. Hierin bespreken wij wat jij graag doet en kijken we hoe we bij elkaar passen. Daarna vinden we samen een mooie plek in de Westerkim.

Kennismaken?

Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij één van onze vrijwilligers coördinatoren. Dat kan telefonisch: 0528-264038 of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Download hier de folder vrijwilligerswerk.

Een greep uit onze vacatures voor vrijwilligerswerk:

Meehelpen tijdens de kerkdienst

Bent u op zoek naar een zinvolle invulling van uw zondagochtend, heeft u oog, oor en hart voor uw naaste? En heeft u tijd om onze enthousiaste groep vrijwilligers te versterken? Dan zijn wij op zoek naar u!
Elke eerste en derde zondagochtend van de maand is er een kerkdienst in de vijverzaal van de Westerkim. Samen luisteren naar de voorganger en samen liederen zingen, onze bewoners genieten hiervan.
U bent dan aanwezig van 9.00 uur tot ongeveer 11.30 uur.
Wij vragen van u om 's morgens samen met de andere vrijwilligers de zaal klaar te zetten (tafels en stoelen verplaatsen), bewoners op te halen (indien van toepassing rolstoel duwen), bewoners te ondersteunen daar waar nodig, koffie en thee schenken, bewoners weer naar hun eigen huis/ huiskamer brengen en samen de zaal weer op orde brengen.

Tuinonderhoud

Onze mooie tuin vraagt altijd om onderhoud. Wie heeft er zin om wekelijks bij de Westerkim in de tuin te komen? Zodat bewoners kunnen genieten van een prachtige tuin met een keurig grasveld. Bewoners mogen graag in de tuin zitten om te kijken of eventueel te helpen, vindt u het ook leuk om hen er bij te betrekken? Dan is dit echt iets voor u. Aan de slag met uw groene vingers en contact met mensen.

Ondersteunen op huiskamers

Wij hebben verschillende huiskamers waar ouderen met dementie de dag samen doorbrengen. Op deze groepen spelen vrijwilligers een belangrijke rol. Zij helpen ons om de bewoners meer aandacht te geven en assisteren daarmee een medewerker. Bent u wekelijks een dagdeel beschikbaar (ochtend, middag of avond) en vind u het leuk om te wandelen, een spelletje te doen, de krant samen te lezen, samen te eten of wat te praten? Laat het ons dan weten! U kunt ervoor zorgen dat onze bewoners net een beetje meer gezelligheid ervaren!

Individuele activiteiten

Er zijn een groot aantal bewoners die het fijn zouden vinden als er iemand bij hen op bezoek komt. Er zijn verschillende vragen voor dit individuele contact. Vind u het prettig om met een oudere in gesprek te gaan over zijn leven? Beschikt u over een luisterend oor? Soms een gesprekje over koetjes en kalfjes, nieuwtjes uit Hoogeveen of Drenthe, of soms wat diepgaander, over doorgemaakt verdriet, u staat er voor open. Uiteraard kan het ook zijn dat iemand een spelletje wil doen of wil wandelen (in een rolstoel) in de buitenlucht.

Vrijwilligers vacature algemeen