Welkom thuis

Tijdelijk wonen
in de Westerkim

Heeft u tijdelijk wonen met zorg nodig? Kom dan naar de Westerkim.

Tijdelijk wonen in de Westerkim

Heeft u tijdelijk opvang nodig, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of vanwege een kwetsbare thuissituatie of tijdelijke afwezigheid van uw mantelzorger? Dan kunt u tijdelijk wonen in de Westerkim.

 

Zorgverleningsovereenkomst
Module Eerstelijnsverblijf

U krijgt een eigen zit-slaapkamer met badkamer en ontvangt alle zorg die u nodig heeft. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van de gezamenlijke huiskamer en meedoen aan verschillende activiteiten.

 

 

Welzijnscoaches

U ontmoet in de Westerkim onze welzijnscoaches. Deze medewerkers ondersteunen u bij het vinden van een daginvulling die bij u past. Bijvoorbeeld rustig lezen of breien in uw appartement of juist samen soep koken in de huiskamer. Misschien vindt u het fijn om mee te doen aan activiteiten? Er zijn volop mogelijkheden: van koersbal en sjoelen tot bloemschikken en samen zingen bij het orgel.

 

Veel gestelde vragen over tijdelijk wonen in de Westerkim

Uw tijdelijke appartement is ingericht met basismeubilair. U kunt enkele persoonlijke zaken meenemen om uw eigen sfeer te creëren.

U heeft hiervoor een indicatie nodig. Dat kan een indicatie voor respijtzorg zijn van de gemeente. Bijvoorbeeld wanneer uw mantelzorger een tijd afwezig is. Ook kunt u tijdelijk komen wonen met een indicatie voor eerstelijnsverblijf (ELZ). Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Dit is een indicatie vanuit de ZvW.

Ja wij kunnen uw kleding wassen. U betaalt hiervoor een vergoeding. Bed- en linnengoed ontvangt u van de Westerkim en dit wordt ook door ons gewassen.

U hoeft zelf alleen uw kleding, toiletartikelen en persoonlijke zaken mee te nemen.

Dat kan als u in Hoogeveen woont. Woont u daarbuiten? Dan verzoeken wij u over te stappen naar een huisarts in Hoogeveen.

In principe vergoedt de gemeente of uw zorgverzekeraar uw tijdelijk verblijf in ons woonzorgcentrum. Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars een contract hiervoor afgesloten. Informeert u bij uw zorgverzekeraar of deze de kosten vergoedt of neem hierover contact met ons op.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met onze zorgadviseur Karen Huizinga via 0528 264038 of stuur een mail.

Karen Huizinga en Jannie Wierenga

zorgadviseurs

Karen Huizinga en Jannie Wierenga

zorgadviseurs