Welkom thuis

Dagbesteding Bahtera

Dagbesteding Bahtera

Als oudere met een Molukse of Indonesische achtergrond kunt u gebruikmaken van de dagbesteding Bahtera bij verenigingsgebouw Salawaku in Hoogeveen.

 

Ga naar wachttijden
Zorgverleningsovereenkomst

Hier komt u in een vertrouwde omgeving waar altijd een begeleider of vrijwilliger aanwezig is die de Molukse taal spreekt. De begeleiders koken voor u en u kunt deelnemen aan gezamenlijke activiteiten of rustig iets voor u zelf doen.

.

Veel gestelde vragen over dagbesteding Bahtera

Dagbesteding Bahtera is geopend op dinsdag en donderdag. Het aantal dagen dat u kunt komen, hangt af van de indicatie die u van de gemeente ontvangt.
Op de dagbesteding ontmoet u mensen met dezelfde culturele achtergrond. Er is altijd een medewerker of vrijwilliger aanwezig die de Molukse taal spreekt.
Als u dat wenst, halen wij u op van huis en brengen u ook weer thuis. Daarbij is naast de chauffeur ook altijd een begeleider aanwezig. Deze begeleider onderhoudt contact met u partner of mantelzorger en kent ook uw thuissituatie.
Al uw eten en drinken gedurende de dag is bij uw indicatie inbegrepen. Dit betekent dat u koffie, thee en frisdrank krijgt met natuurlijk een koekje of hapje erbij. Tussen de middag kookt de vrijwilliger een moluks-indische maaltijd voor u.
U betaalt een eigen bijdrage van € 19,- per maand.
Wij maken samen met u een zorgplan. Daarin staat wat uw doel is op de dagbesteding. Ook schrijven wij uw levensverhaal op. Uit uw zorgplan en uw levensverhaal komen activiteiten voort die bij uw passen.
U kunt dagbesteding aanvragen via de website van de gemeente Hoogeveen of via het WMO-loket. Is dit moeilijk voor u? Dan kunt u ons bellen en helpen wij u met de aanvraag. Een consulent van de gemeente komt binnen 6 tot 8 weken bij u langs om te kijken wat u nodig heeft. Daarna ontvangt u een indicatie met een aantal dagen. Wij ontvangen deze indicatie ook en nemen dan contact met u op. We nemen contact met u op om de administratieve zaken te regelen en uw vragen te beantwoorden. Daarna kunt u beginnen op de dagbesteding.

Wilt u meer weten over dagbesteding Bahtera?

Neem dan contact op met onze teamleider WMO Frances Slomp via 0528 264038 of stuur een mail.

Frances Slomp

teamleider WMO

Frances Slomp

teamleider WMO