Coronavirus

Actuele informatie over het coronavirus en de Westerkim

COVID-19

Update 7 januari 2021

De Westerkim doet er alles aan om een nieuwe uitbraak te voorkomen. We zijn en blijven alert op de gezondheid van onze bewoners en medewerkers en staan in nauw contact met de GGD. Op dit moment wordt één afdeling geïsoleerd verpleegd omdat er meerdere bewoners op die afdeling positief getest zijn op COVID-19. We wensen allen die getroffen zijn door het virus veel sterkte en kracht toe.

Persoonlijk contact en bezoek is van onschatbare waarde voor iedereen, juist ook voor onze bewoners in deze tijd. Tegelijkertijd willen we in de Westerkim een nieuwe uitbraak zo goed als mogelijk beperken. Binnen dit dilemma zoeken we steeds naar een passende middenweg. Er gelden vanaf woensdag 9 december de volgende afspraken:

  • Vanaf woensdag  9 december mag iedere bewoner iedere dag 1 keer bezoek ontvangen van maximaal 2 bezoekers (ongeacht de leeftijd).
  • De maximale bezoektijd van 1 uur wordt opgeheven; u mag dus langer op bezoek komen. U kunt zich via de website inschrijven voor een bezoek, de link vindt u onderaan de nieuwsbrief.
  • De bezoektijden worden verruimd. Bezoek is mogelijk tussen 13.00 – 17.00 uur en tussen 18.00 – 21.00 uur.
  • U kunt zich via de website inschrijven voor een bezoek, de link vindt u onder deze tekst. Bij het inschrijven kunt u kiezen voor een tijdsblok. Per tijdsblok kunnen zich een maximum aantal bezoekers inschrijven. Op deze manier houden we zicht op de bezoekersstromen in de Westerkim/Westerheem en voorkomen we dat het te druk wordt in huis. U ontvangt een bevestiging van uw afspraak via de mail. Let op: de afspraakbevestiging kan in de map ‘ongewenste mail’ terechtkomen.
  • Lukt het u niet om digitaal in te schrijven? U kunt in dat geval bellen naar de receptie van de Westerkim via het algemene telefoonnummer.

Uiteraard geldt ook hier: het aantal besmettingen en de situatie in de Westerkim kunnen dagelijks veranderen. Mocht de situatie erom vragen dan kan het zijn dat we het besluit om de bezoekregeling te verruimen, moeten herzien.

Naar het inschrijfformulier voor de bezoekregeling

Veelgestelde vragen

Vanuit de overheid is ervoor gekozen eerst medewerkers van zorginstellingen te vaccineren tegen het coronavirus. In de eerste week van januari ontvangen deze medewerkers een uitnodiging hiervoor. Vaccineren is niet verplicht, maar een vrijwillige keuze van de medewerker. Voor de overige medewerkers(kantoor etc.), vrijwilligers en bewoners is nu nog niet bekend hoe dit zal gaan lopen. Zodra de overheid hierover duidelijkheid heeft gegeven, zullen we vanzelfsprekend hierover communiceren.
Ja, wandelen is mogelijk tijdens het bezoekmoment. Dit kan worden aangegeven bij inschrijving. De afdeling zorgt er dan voor dat de bewoner op het aangegeven moment klaar is om mee te gaan. U haalt de bewoner op van de afdeling volgens de looproute.
U zich kunt inschrijven voor een bezoek aan de Westerkim. U vindt de link naar het formulier op deze pagina. Voor afdelingen die geïsoleerd worden verpleegd geldt dat u een bezoek altijd dient af te stemmen met de teamleider van de afdeling.
Alle vragen op het gebied van corona in relatie tot de Westerkim, kunt u mailen naar corona@westerkim.nl
• Iedere bewoner mag iedere dag 1 keer bezoek ontvangen van maximaal 2 bezoekers (ongeacht de leeftijd). • De maximale bezoektijd van 1 uur wordt opgeheven; u mag dus langer op bezoek komen. U kunt zich via de website inschrijven voor een bezoek, de link vindt u onderaan de nieuwsbrief. • De bezoektijden worden verruimd. Bezoek is mogelijk tussen 13.00 – 17.00 uur en tussen 18.00 – 21.00 uur. • Bij het inschrijven kunt u kiezen voor een tijdsblok. Per tijdsblok kunnen zich een maximum aantal bezoekers inschrijven. Op deze manier houden we zicht op de bezoekersstromen in de Westerkim/Westerheem en voorkomen we dat het te druk wordt in ons huis. Lukt het u niet om digitaal in te schrijven? U kunt in dat geval bellen naar de receptie van de Westerkim via het algemene telefoonnummer. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding per mail. Let op: De bevestiging kan terechtkomen in de map ‘ongewenste mail’.
Bezoek is mogelijk tussen 13:00 en 17:00 uur en tussen 18.00 – 21.00 uur.
U draagt tijdens het gehele bezoek een chirurgisch mondneusmasker (wegwerp). We verzoeken u dat zoveel mogelijk zelf mee te nemen. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan stelt de Westerkim een mondneusmasker ter beschikking.
U bent van harte welkom tijdens bezoekuren. Hiervoor dient u zich in te schrijven. Er gelden de volgende voorwaarden voor een bezoek aan de Westerkim: • U draagt tijdens het gehele bezoek een chirurgisch mondneusmasker (wegwerp). We verzoeken u dat zoveel mogelijk zelf mee te nemen. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan stelt de Westerkim een mondneusmasker ter beschikking. • U houdt overal in het gebouw >1.5 meter afstand. • Bezoek kan alleen plaats vinden op eigen kamer/appartement. U mag niet op de huiskamer komen. • U heeft geen contact gehad met een coronapatiënt. • U heeft geen klachten die gerelateerd zijn aan de klachten die kunnen duiden op het coronavirus. • U bent niet positief getest op het coronavirus of nog in afwachting van de uitslag van de test. • U desinfecteert de handen bij binnenkomst en vertrek op de Westerkim en doet dit nogmaals op de afdeling. We vragen u bovendien om terughoudend te zijn met bezoek buitenshuis.
Bij inschrijving via de website wordt gevraagd gegevens in te vullen. Deze gegevens worden 14 dagen bewaard, voor zo nodig bron en contactonderzoek.
U mag wel spullen, zoals de was of post meenemen. Het nuttigen van een consumptie is toegestaan zolang u voldoende afstand kunt bewaren. Alleen tijdens het nuttigen van een consumptie is het toegestaan om uw mondneusmasker af te doen.
Komt u op bezoek bij de Westerheem? Dan kunt u naar binnen via de ingang Westerheem. Komt u op bezoek in de Westerkim? Dan vragen we u geen gebruik te maken van de hoofdingang, maar van de ingang aan zijkant rechts. Dit wordt ter plekke aangegeven. Bij binnenkomst vind er een check-in plaats door een gastheer/gastvrouw. Zij stellen u enkele vragen en geven u uitleg over de looproute. Bij het verlaten van de Westerkim/Westerheem loopt u weer langs de gastheer/gastvrouw. Zo weten we precies wie er op welk tijdstin in ons huis is. De gegevens hebben we nodig voor een eventueel bron- en contactonderzoek.
Er is individuele aandacht voor de bewoners die door de isolatie op hun kamer verblijven. De welzijnscoaches doen er alles aan om ook activiteiten op de kamer aan te bieden. Ook is er extra aandacht voor een momentje 1 op 1 op de kamer. Op dit moment zijn er geen afdelingen meer waar geïsoleerd wordt verpleegd.
De Westerkim en Westerheem hebben geen centraal ventilatiesysteem. Er is aandacht voor om met regelmaat even een raam open te zetten.
Uiteraard wordt de uitslag van de test ook met betreffende bewoner gedeeld.
Ja, de bewoners mogen naar de brievenbus, met uitzondering van bewoners die op een afdeling wonen die geïsoleerd wordt verpleegd.
De bewoners mogen op eigen verzoek een mondkapje dragen. Dit is niet verplicht.
Wanneer een bewoner klachten heeft en in test zit, dan komt de huishouding en facilitaire medewerker in de Westerheem niet bij bewoners op kamer. Binnen de Westerkim komt de huishouding en de facilitaire medewerker wel bij bewoners op kamer. Dit komt omdat zij een onderdeel zijn van een integraal team.
We vragen naasten om terughoudend te zijn met een bezoek buitenshuis. Kiest u er wel voor dan gelden de landelijke richtlijnen van het RIVM. Denk daarbij aan het maximum aantal bezoekers, het dragen van een mondneusmasker en het houden van voldoende afstand. Afspraken buitenshuis dienen gemeld te worden bij de zorg.
De noodzakelijke zorg gaat gewoon door. De afspraken met de kapper gaan voorlopig niet door. De kappers zijn tijdens de huidige lockdown gesloten.

Heeft u vragen over de bezoekregeling van de Westerkim?

Karen Huizinga

aanspreekpunt bezoekregeling