Coronavirus

Actuele informatie over het coronavirus en de Westerkim

COVID-19

Update 16 april 2021

De Westerkim doet er alles aan om een nieuwe uitbraak te voorkomen. We zijn en blijven alert op de gezondheid van onze bewoners en medewerkers en staan in nauw contact met de GGD.

Met ingang van 15 april geldt de volgende bezoekregeling (Westerkim/Westerheem):

  • Iedere bewoner mag maximaal 2 verschillende personen per dag op bezoek ontvangen (exclusief kinderen tot en met 12 jaar). Dat kan één bezoek zijn van 2 personen of twee verschillende bezoekjes op 1 dag van 1 persoon per keer.
  • Bezoek is mogelijk tussen 14.30 – 20.00 uur; er geldt geen maximale bezoektijd.
  • Tijdens uw bezoek aan de Westerkim verzoeken we u een chirurgisch mondneusmasker te dragen. Dit masker wordt bij binnenkomst aan u ter beschikking gesteld.
  • Bezoek is alleen mogelijk bij de bewoner op de kamer en niet op de huiskamer.
  • We vragen u zich vooraf in te schrijven voor een bezoek via de website. De link vindt u onder dit bericht. Wilt u met de familie en overige naasten afstemmen wie wanneer op bezoek komt? Zo voorkomen we dat er meerdere bezoekers voor dezelfde bewoner aan de deur staan.
  • Bij binnenkomst worden u enkele vragen gesteld over uw gezondheid en wordt u verzocht om een registratiekaartje in te vullen. Dit laatste heeft te maken met het bron- en contactonderzoek in geval van een uitbraak.
  • We raden het nuttigen van consumptie tijdens het bezoekmoment af. Er is gebleken dat dát juist momenten zijn waarop veel besmettingen plaatsvinden. Wilt u toch tijdens het bezoek een consumptie nuttigen? Houd in dat geval minimaal 1,5 meter afstand en doe het mondneusmasker alleen af tijdens het nuttigen van de consumptie.
  • Wandelen met een bewoner is en blijft mogelijk tijdens bezoektijden. Wilt u ervoor of erna nog even mee naar de kamer van de bewoner? Dat is mogelijk.
  • We doen een dringend beroep op uw eigen verantwoordelijk voor wat betreft het naleven van de richtlijnen. Heeft u klachten, twijfelt u of uw bezoek verstandig is, bent u in afwachting van een testuitslag of is uw huisgenoot positief getest? Stel uw bezoek in dat geval uit.
  • Bezoek voor bewoners die geïsoleerd worden verpleegd gaat altijd in afstemming met de teamleider.

Uiteraard gaat het om een tijdelijke aanpassing; zodra de situatie en de richtlijnen het toelaten zullen we de bezoekregeling verruimen.

Naar het inschrijfformulier voor de bezoekregeling

Veelgestelde vragen

Bewoners die daarvoor toestemming hebben verleend, zijn inmiddels gevaccineerd.
Ja, wandelen is mogelijk tijdens het bezoekmoment. U kunt de bewoner zelf ophalen voor een wandeling en na de wandeling terugbrengen naar de kamer.
U zich kunt inschrijven voor een bezoek aan de Westerkim. U vindt de link naar het formulier op deze pagina.
Alle vragen op het gebied van corona in relatie tot de Westerkim, kunt u mailen naar corona@westerkim.nl
Iedere bewoner mag maximaal 2 verschillende personen op bezoek ontvangen (exclusief kinderen tot en met 12 jaar). Dat kan één bezoek zijn van 2 personen of twee verschillende bezoekjes op 1 dag van 1 persoon per keer. Bezoek is vanaf 18 maart mogelijk tussen 14.30 – 20.00 uur; er geldt geen maximale bezoektijd. Een overzicht de gehele bezoekregeling staat hierboven of vindt u bij het formulier van inschrijving.
Bezoek is mogelijk tussen 14.30 – 20.00 uur.
U draagt tijdens het gehele bezoek een chirurgisch mondneusmasker (wegwerp). U ontvangt een mondneusmasker bij binnenkomst.
U bent van harte welkom tijdens bezoekuren. Hiervoor dient u zich in te schrijven. Er gelden de volgende voorwaarden voor een bezoek aan de Westerkim: • U draagt tijdens het gehele bezoek een chirurgisch mondneusmasker (wegwerp). U ontvangt een mondneusmasker bij binnenkomst. • U houdt overal in het gebouw >1.5 meter afstand. • Bezoek kan alleen plaats vinden op eigen kamer/appartement. U mag niet op de huiskamer komen. • U heeft geen contact gehad met een coronapatiënt. • U heeft geen klachten die gerelateerd zijn aan de klachten die kunnen duiden op het coronavirus. • U bent niet positief getest op het coronavirus of nog in afwachting van de uitslag van de test. • U desinfecteert de handen bij binnenkomst en vertrek op de Westerkim en doet dit nogmaals op de afdeling.
Bij inschrijving via de website wordt gevraagd gegevens in te vullen. Deze gegevens worden 14 dagen bewaard, voor zo nodig bron en contactonderzoek.
U mag wel spullen, zoals de was of post meenemen. We raden het nuttigen van consumptie tijdens het bezoekmoment af. Er is gebleken dat dát juist momenten zijn waarop veel besmettingen plaatsvinden. Wilt u toch tijdens het bezoek een consumptie nuttigen? Houd in dat geval minimaal 1,5 meter afstand en doe het mondneusmasker alleen af tijdens het nuttigen van de consumptie.
Komt u op bezoek bij de Westerheem? Dan kunt u naar binnen via de ingang Westerheem. Komt u op bezoek in de Westerkim? Dan vragen we u geen gebruik te maken van de hoofdingang, maar van de ingang aan zijkant rechts. Dit wordt ter plekke aangegeven. Bij binnenkomst vind er een check-in plaats door een gastheer/gastvrouw. Zij stellen u enkele vragen over uw gezondheid en geven u uitleg over de looproute. Bij het verlaten van de Westerkim/Westerheem loopt u weer langs de gastheer/gastvrouw. Zo weten we precies wie er op welk tijdstin in ons huis is. De gegevens hebben we nodig voor een eventueel bron- en contactonderzoek.
Er is individuele aandacht voor de bewoners die door de isolatie op hun kamer verblijven. De welzijnscoaches doen er alles aan om ook activiteiten op de kamer aan te bieden. Ook is er extra aandacht voor een momentje 1 op 1 op de kamer. Op dit moment zijn er geen afdelingen meer waar geïsoleerd wordt verpleegd.
De Westerkim en Westerheem hebben geen centraal ventilatiesysteem. Er is aandacht voor om met regelmaat even een raam open te zetten.
Uiteraard wordt de uitslag van de test ook met betreffende bewoner gedeeld.
Ja, de bewoners mogen naar de brievenbus, met uitzondering van bewoners die op een afdeling wonen die geïsoleerd wordt verpleegd.
De bewoners mogen op eigen verzoek een mondkapje dragen. Dit is niet verplicht.
Wanneer een bewoner klachten heeft en in test zit, dan komt de huishouding en facilitaire medewerker in de Westerheem niet bij bewoners op kamer. Binnen de Westerkim komt de huishouding en de facilitaire medewerker wel bij bewoners op kamer. Dit komt omdat zij een onderdeel zijn van een integraal team.
We vragen naasten om terughoudend te zijn met een bezoek buitenshuis. Kiest u er wel voor dan gelden de landelijke richtlijnen van het RIVM. Denk daarbij aan het maximum aantal bezoekers, het dragen van een mondneusmasker en het houden van voldoende afstand. Afspraken buitenshuis dienen gemeld te worden bij de zorg.
De noodzakelijke zorg gaat gewoon door. Ook de kapper hervat het werk weer in de Westerkim. Bewoners worden per afdeling geknipt. In de salon wordt 1,5 meter afstand bewaard en er zijn niet meer dan 2 bewoners tegelijkertijd in de salon.

Heeft u vragen over de bezoekregeling van de Westerkim?

Karen Huizinga

aanspreekpunt bezoekregeling