Coronavirus

COVID-19 actuele infomatie

Actuele informatie over het coronavirus en de Westerkim

COVID-19

Update november 2021

Binnen de Westerkim gelden de volgende coronamaatregelen:

  • We doen een dringend beroep op uw eigen verantwoordelijk voor wat betreft het naleven van de basisrichtlijnen. Heeft u klachten, twijfelt u of uw bezoek verstandig is, bent u in afwachting van een testuitslag of is uw huisgenoot positief getest? Stel uw bezoek in dat geval uit.
  • Een mondneusmasker binnen de Westerkim en de Westerheem is verplicht!
  • Houd ook binnen de Westerkim 1.5 meter afstand tot anderen.
  • Zet tijdens het bezoek het raam open op de kamer.
  • Was goed en vaak uw handen. Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.

Veelgestelde vragen

Bewoners die daarvoor toestemming hebben verleend, zijn inmiddels gevaccineerd.
Ja, wandelen is mogelijk tijdens het bezoekmoment. U kunt de bewoner zelf ophalen voor een wandeling en na de wandeling terugbrengen naar de kamer.
Er gelden op dit moment geen beperkingen meer voor bezoek aan de Westerkim. Registratie via de website of bij binnenkomst is niet meer nodig. Wel vragen we u rekening te houden met de landelijke richtlijnen.
Alle vragen op het gebied van corona in relatie tot de Westerkim, kunt u mailen naar corona@westerkim.nl
Op dit moment gelden er geen beperkingen meer voor een bezoek aan de Westerkim. Wel is het belangrijk anderhalve meter afstand te blijven houden. Gelet op de grootte van de appartementen/kamers, vragen we u daar zelf verantwoorde keuzes in te maken. De registratie via de website en bij binnenkomst is op dit moment ook niet nodig.
Er gelden geen specifieke bezoektijden.
De mondkapjesplicht in de Westerkim vervalt grotendeels. Daarbij geldt wel dat iemand zelf de keuze mag maken om wel een mondneusmasker te dragen als hij/zij zich daar prettig bij voelt. Als een bewoner graag wil dat de zorg of het bezoek een mondneusmasker draagt, vragen we u daar gehoor aan te geven.
Er gelden geen beperkingen meer voor een bezoek aan de Westerkim. Wel is het belangrijk anderhalve meter afstand te blijven houden. Gelet op de grootte van de appartementen/kamers, vragen we u daar zelf verantwoorde keuzes in te maken. De registratie via de website en bij binnenkomst is op dit moment niet aan de orde.
Momenteel hoeft deze registratie niet meer. Mocht het op een later tijdstip toch weer noodzakelijk zijn dan doen we dit i.v.m. bron- en contactonderzoek. Deze gegevens worden 14 dagen bewaard, voor zo nodig bron en contactonderzoek.
U mag wel spullen, zoals de was of post meenemen. We raden het nuttigen van consumptie tijdens het bezoekmoment af. Er is gebleken dat dát juist momenten zijn waarop veel besmettingen plaatsvinden. Wilt u toch tijdens het bezoek een consumptie nuttigen? Houd in dat geval minimaal 1,5 meter afstand en doe het mondneusmasker alleen af tijdens het nuttigen van de consumptie.
Komt u op bezoek bij de Westerheem? Dan kunt u naar binnen via de ingang Westerheem. Komt u op bezoek in de Westerkim? Dan gebruikt u de hoofdingang.
Er is individuele aandacht voor de bewoners die door de isolatie op hun kamer verblijven. De welzijnscoaches doen er alles aan om ook activiteiten op de kamer aan te bieden. Ook is er extra aandacht voor een momentje 1 op 1 op de kamer. Op dit moment zijn er geen afdelingen meer waar geïsoleerd wordt verpleegd.
De Westerkim en Westerheem hebben geen centraal ventilatiesysteem. Er is aandacht voor om met regelmaat even een raam open te zetten.
Uiteraard wordt de uitslag van de test ook met betreffende bewoner gedeeld.
Ja, de bewoners mogen naar de brievenbus, met uitzondering van bewoners die op een afdeling wonen die geïsoleerd wordt verpleegd.
De bewoners mogen op eigen verzoek een mondkapje dragen. Dit is niet verplicht.
Wanneer een bewoner klachten heeft en in test zit, dan komt de huishouding en facilitaire medewerker in de Westerheem niet bij bewoners op kamer. Binnen de Westerkim komt de huishouding en de facilitaire medewerker wel bij bewoners op kamer. Dit komt omdat zij een onderdeel zijn van een integraal team.
Afspraken buitenshuis dienen gemeld te worden bij de zorg. Er gelden de landelijke basisrichtlijnen van het RIVM.
Ja, op dit moment gelden er geen beperkingen op dat moment

Heeft u vragen over de bezoekregeling van de Westerkim?

Karen Huizinga

aanspreekpunt bezoekregeling