Tomaten soep
Benodigdheden:
- 400 gr tomaten
- 1 sjalotje of een ui
- 2 tenen knoflook
- 400 ml groentebouillon
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl rozemarijn
- snufje zout en peper
- scheut kookroom
Bereidingswijze:
-
Snipper het sjalotje en snijd de teentjes knoflook fijn.
-
Giet een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui aan voor ongeveer 5 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook en kruiden mee.
-
Snijd ondertussen de tomaten in stukken. Bak de tomaten nog 5 minuten mee en voeg dan de bouillon toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
-
Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en breng op smaak met een snufje zout en peper. Een scheutje kookroom erdoor en klaar.
Bron: https://www.lekkerensimpel.com/tomatensoep/