Bereidingswijze

Splits de eieren en houd het eiwit en eigeel gescheiden van elkaar. Klop het eiwit en eigeel beide apart van elkaar los met 1 el slagroom en een snufje zout.

Snijd horizontaal een dunne plak af van de wortel en snijd hier een klein driehoekje uit.

Verwarm in een grote koekenpan een beetje boter en bak een groot ei van het eiwit. Snijd nadat het ei gebakken is het eiwit iets bij, zodat het een ei vorm krijgt. Snijd iets boven de helft het eiwit kartelvormig in, zodat er een opengebroken ei ontstaat.

Verwarm in een kleine koekenpan een beetje boter en bak van het eigeel een klein rondje. Doe dit eventueel met behulp van een steekring.

Besmeer de broodjes met boter en leg hier het gebakken eigeel op. Leg hier vervolgens het onderste gedeelte van het gebakken eiwit op en sluit af met de bovenkant van het gebakken eiwit. Zorg ervoor dat het eigeel tussen de 2 delen eiwit zichtbaar blijft.

Decoreer het eigeel met de 2 rozijnen als oogjes en het wortel driehoekje als snaveltje. Knip de stengels bieslook bij en decoreer als gras.

Serveer het broodje gebakken ei in de vorm van een kuikentje direct.

bron: https://recepten.lidl.nl/recept/broodje-met-gebakken-ei-in-vorm-van-kuikentje